Graničari u Zvorniku uhapsili lice iz Srbije za kojim traga Interpol

Pripadnici Granične policije države Bosne i Hercegovine proteklih dana uhapsili su nekoliko osoba prilikom pokušaja prelaska granice. Jedno od hapšenja dogodilo se u Zvorniku, a iz GP BIH su o tome saopštili

0
U Šepku uhapšen državljanin Srbije kojeg potražuje Interpol Wiesbaden
FOTO: Arhiv

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik, 16. januara 2022. godine, lišili su slobode J.M. (1982.), državljanina Republike Srbije. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Zagreb raspisao potjernicu zbog krivičnih djela „prevara“ i „falsificiranje isprave“. Kontroliran je na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 15. januara 2022., pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode B.K. (1977.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu zbog formiranja kriminalne organizacije u vezi sa Zakonom o nadzoru nad platnim uslugama SR Njemačke. Državljanin Republike Turske je kontroliran na letu za Istanbul i predat službenicima Sudske policije Suda BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH.