Trojica u ilegalnom lovu kod Zadra upucala i teško ozlijedila drugog lovca u šumi

0
Trojica u ilegalnom lovu kod Zadra upucala i teško ozlijedila drugog lovca u šumi

Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri muške osobe u dobi od 53, 34 i 31 godina u svezi događaja u Radovinu kojom prilikom je teže ozlijeđen muškarac u dobi od 37 godina.

Kako javlja policija, 06. veljače (februar) oko ponoći na području Radovina, sva četvorica su sudjelovala u lovu na krupnu divljač, na području na kojem lov nije dopušten te za vrijeme kada lov nije dopušten, te je 53-godišnjak, bez da se prethodno uvjerio u što puca, misleći da se radi o divljači, ispalio hitac iz puške i pogodio 37-godišnjaka kojeg je tom prilikom teško ozlijeđen.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, na mjestu događaja izvršen je očevid te im je oduzeto lovačko oružje koje legalno posjeduju.

Nadležnom državnom odvjetništvu protiv 53-godišnjaka podnosi se kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti i protuzakonit lov i ribolov, dok se protiv 34-godišnjaka, 31-godišnjaka i 37-godišnjaka podnosi kaznena prijava zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonit lov i ribolov.

izvor:tportal.hr