SIPA: „Krimolovci“ u januaru zaprimili 352 poziva od kojih je 46 sa korisnim informacijama

SIPA: „Krimolovci“ u januaru zaprimili 352 poziva od kojih je 46 sa korisnim informacijama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u januaru 2022. godine registrirali su ukupno 352 poziva, od kojih je 46 sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije „Krimolovci“ zaprimljeno je ukupno 228 poziva, od kojih je 14 bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima.

Takođe, putem telefonskog obrasca za prijavu krivičnog djela na web stranici SIPA-e, zaprimljene su 124 prijave, od čega su 32 bile sa korisnim informacijama, od kojih je sedam dostavljeno na postupanje Kriminalističko-istražnom odjelu SIPA-e.

U januaru je pristiglo 17 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili ih je dostavio nadležni policijski organ. Na osnovu dostavljenih povratnih informacija utvrđeno je da su nadležnim tužilaštvima dostavljena dva izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 37 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.