Bratunčanin zavodio Zvorničanina putem lažnog profila na društvenim mrežama, pa ga prevario za 400 KM

Grupa prevaranata iz Obale Slonovače hara po BiH: Poznato šta traže od žrtava
FOTO: Ilustracija

Inspektor za visokotehnološki kriminalitet Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Zvornik je 17.02.2022. godine protiv lica N.A. iz Bratunca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Prevara“ podnio izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina.

Lice N.A. iz Bratunca je 02.11.2021. godine putem društvene mreže “Facebook”, korištenjem javno dostupnih fotografija i informacija kreiralo lažni profil na navedenoj društvenoj mreži, te dovelo u zabludu lice C.E. iz Zvornika, nakon čega ga je navelo da uplati „X-bon”- ove u vrijednosti od 400 KM, te je iste iskoristilo na elektronskoj platformi kladionice, a novac podiglo u poslovnici u Bratuncu.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve građane da sa velikom dozom opreza koriste društvene mreže, kao i da ne ustupaju svoje lične podatke niti podatke o bankovnim karticama putem društvenih mreža, saopšteno je jutros iz Policijske uprave Zvornik.

Prema nezvaničnim informacijama od naših čitalaca iz Bratunca u pitanju je sve češća prevara u koju upadaju lakomisleni muškarci. Kako saznajemo muškarac iz Bratunca se putem društvene mreže predstavljao kao djevojka putem lažnog profila na kojem se mogle vidjeti razne  fotografije djevojaka iz Bratunca i okoline.

Na ovaj lažnjak naletio je Zvorničanin koji se upustio u “online vezu” sa nadom da će doći do prave romanse u stvarnosti. Ova romansa Zvorničanina je koštala 400 KM, a nakon što je uvidjeo prevaru sve je prijavio zvorničkoj policiji koja je riješila ovaj slučaj.

Javnosti je ovaj slučaj prevare prezentovan kako bi se građani upozorili da ne nasjedaju na slične prevare i podvale koje kruže internetom i društvenim mrežama.