U Roćeviću održano takmičenje iz matematike za osnovce sa područja Zvornika

0
U Roćeviću održano takmičenje iz matematike za osnovce sa područja Zvornika

Proteklog vikenda u Osnovnoj školi “ Vuk Karadžić” u Roćeviću održano je opštinsko takmičenje iz matematike.

Prema riječima direktorice Dragice Tubić na takmičenju su učestvovali učenici, sedmog, osmog i devetog razreda iz šest škola sa područja grada Zvornik. Svoje znanje odmerili su učenici iz osnovnih škola iz Drinjače, Zvornika, Čelopeka, Kozluka, Pilice i domaćina Roćevića.

U kategoriji sedmih razreda prvo mjesto je osvojila Anastasija Blagojević iz OŠ “ Sveti Sava” iz Zvornika, drugo mjesto Vuk Milanović iz OŠ “ Desanka Maksimović” iz Čelopeka , a treće mjesto Sofija Vidaković iz zvorničke škole.

Prema riječima Tubićeve, u kategoriji osmih razreda prvo mjesto je pripalo Amili Hristanović iz škole u Čelopeku, drugo mjesto pošto su osvojili isti broj bodova dijele Teodora Savić , Valentina Simić i Irena Spasojević , a treće mjesto je pripalo Draganu Iliću iz škole u Roćeviću.

Prvo mjesto u kategoriji devetih razreda osvojila je Ružica Milić iz OŠ Petar Kočić iz Kozluka, drugo mjesto Asmira Kunić iz OŠ “ Jovan Cvijić” iz Drinjače i treće mjesto Milica Jovičić iz škole u Zvorniku

Tubićeva ističe, da kada je u pitanju organizacija takmičenja, zadovoljni su jer je sve proteklo u skladu sa propisanom procedurom. Nisu imali žalbi od učenika i nastavnika na rad Komisija.

Ono čime nisu zadovoljni, ni nastvanici , a ni učenici, jeste činjenica da su učenici osvojili dosta manji broj bodova od propisanih 100, što kako kaže Tubićeva znači da su zadaci bili složeniji. Kada je u pitanju dalje takmičenje , na osnovu liste sa bodovima Pedagoški zavod RS će pozvati učenike za učešće na regionalnom takmičenje, pojašnjava direktorica škole “ Vuk Karadžić iz Roćevića.