Kadrovska i finansijsa konsolidacija u RK “Drina” Zvornik u toku zimske pauze, u nastavaku sezone krenuti pobjedničkim putem

Nakon što je rukometni klub "Drina" Zvornik odigrao najlošiju polusezonu od svog postojanja zimska pauza iskorištena je za kadrovsku i finansijsku konsolidaciju kluba. U RK "Drina" Zvornik vratio se dugogodišnji igrač Sredo Vidaković, koji je polusezonu odigrao u susjednoj Bijeljini. Vidaković je po dolasku u klub imenovan za vršioca dužnosti sportskog direktora, a Bojan Bašić vršilac je dužnosti predsjednika Kluba sve do izborne Skupštine koja će biti održana uskoro. Sedmostruki šampion Republike Srpske Sredo Vidaković je za portal Zvornički ba o svom povratku u matični klub rekao: "Vratio sam se da svoju igračku karijeru privedem kraju tamo gdje je i sve počelo. Pozivam sve ljude u Zvorniku koji vole sport da daju podršku ovim klincima kojima ću doprinijeti svojim iskustvom, kako bi se prekinuo crni niz poraza koji su nastali u prethodnom periodu dok sam bio odsutan.  Od ranije sam član Upravnog odbora rukometnog saveza RS, a posjedujem i iskustvo kao sekretar RK Drina kako bih se uhvatio u koštac sa novonastalim problemima koje trenutno ima klub. Mogu reći da su prvi koraci urađeni smišljeno i jedva čekam nastavak prvenstva kako bi Zvorničani vidjeli nove pobjede Drine", rekao je Vidaković. Sportski entuzijasti i zaljubljenici u rukomet okupljeni oko Drine uspjeli su rješiti i finansijske probleme kluba te dovesti i važna pojačanja za nastavak prvenstva. Iz Tuzle su stigli iskusni golman Danijel Sabljić i ubojito lijevo krilo Admir Kisić, od ranije nam se priključio 26-godišnji desni bek Stefan Ristanić koji će biti pogonsko gorivo mladog tima Drine koju čine rukometaši koji su prošli sve selekcije ovog zvorničkog sportskog kolektiva. Pripreme prvog tima privode se kraju, trenutno je u rosteru 19 igrača, a sve se odvija pod trenerskom palicom iskusnog Neše Kovala koji vjeruje u ovu mladu ekipu. Brigu o mlađim kategorijama preuzeo je poznati Zvorničanin i sportski radnik Dragan Blagojević. Kako je rečeno iz RK "Drina" Zvornik, kada se međuljudski problemi rješe, onda je jednostavno riješiti i finansijsku konstrukciju. Pored Gradske uprave koja je glavni izvor finansiranja RK "Drina" Zvornik i omladinskih selekcije ovog kluba, svoje sponzorstvo klubu za nastavak sezone dali su privredni kolektivi "Bema" Banja Luka i "Drina-obuća" Zvornik. 
FOTO; Završni dio priprema RK Drina za nastavak sezone 2021/22

Nakon što je rukometni klub “Drina” Zvornik odigrao najlošiju polusezonu od svog postojanja, zimska pauza jr iskorištena za kadrovsku i finansijsku konsolidaciju kluba.

U RK “Drina” Zvornik vratio se dugogodišnji igrač Sredo Vidaković, koji je prethodnu polusezonu odigrao u susjednoj Bijeljini. Vidaković je po dolasku u klub imenovan za sportskog direktora, a Bojan Bašić je predsjednika Kluba od prošle sezone.

Sedmostruki šampion Republike Srpske Sredo Vidaković, za portal Zvornički ba o svom povratku u matični klub je rekao:

Vratio sam se da svoju igračku karijeru privedem kraju tamo gdje je i sve počelo. Pozivam sve ljude u Zvorniku koji vole sport da daju podršku ovim momcima, a kojima ću doprinijeti svojim igračkim iskustvom, kako bi se prekinuo crni niz poraza.

Od ranije sam član Upravnog odbora rukometnog saveza RS, a posjedujem i iskustvo u radu kao sekretar RK Drina. Sve ovo navodim jer ću se uhvatit u koštac sa novonastalim problemima koje trenutno klub ima. Mogu reći da su prvi koraci urađeni smišljeno i jedva čekam nastavak prvenstva kako bi Zvorničani vidjeli nove pobjede Drine“, rekao je Vidaković.

Sportski entuzijasti i zaljubljenici u rukomet okupljeni oko Drine uspjeli su rješiti i finansijske probleme kluba te dovesti i važna pojačanja za nastavak prvenstva. Najvažnije pojačanje je 26-godišnji desni bek Stefan Ristanić koji će biti pogonsko gorivo mladog tima Drine kojeg velikom većinom čine rukometaši koji su prošli sve selekcije ovog zvorničkog sportskog kolektiva.

Pripreme prvog tima privode se kraju, trenutno je u rosteru 19 igrača, a sve se odvija pod trenerskom palicom iskusnog Neše Kovala koji vjeruje u ovu mladu ekipu, saopštili su iz RK “Drina” Zvornik.

Brigu o mlađim kategorijama preuzeo je poznati Zvorničanin i sportski radnik Dragan Blagojević.

Kako je rečeno iz RK “Drina” Zvornik, kada se međuljudski problemi rješe, onda je jednostavno riješiti i finansijsku konstrukciju. Pored Gradske uprave koja je glavni izvor finansiranja RK “Drina” Zvornik i omladinskih selekcije ovog kluba, svoje sponzorstvo klubu za nastavak sezone dali su privredni kolektivi “Bema” Banja Luka i “Drina-obuća” Zvornik, ali i mnogi drugi koji vole Drinu i Zvornik.