Počelo suđenje zvorničkom prevozniku koji je kamionom uletio u dvorište, a onda prijetio sudiji Osnovnog suda u Zvorniku

0
Počelo suđenje zvorničkom prevozniku koji je kamionom uletio u dvorište, a onda prijetio sudiji Osnovnog suda u Zvorniku
FOTO: Arhiv-Ilustracija

Republičko javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Alekse Jokića (49) iz Zvornika, jer je prijetio da će ubiti sudiju Osnovnog suda Zvornik Slavka Savića.

Jokić se danas u Okružnom sudu Banjaluka izjasnio da nije kriv.

Optuženi je krivično djelo počinio 12. septembra prošle godine oko 15.30 u mjestu Šetići kod Zvornika.

Prema navodima iz optužnice, Jokić je prvo kamionom nasilno ušao u dvorište porodične kuće Savića, gdje je zatekao Sinišu Savića, sina sudije.

– Gdje je Slavko, reci mu da se javi, ubiću ga kao pseto. Ubiću Slavka, on je mene kaznio. Neće mene niko kažnjavati , naći ću ga gdje god da je – galamio je optuženi na sudijinog sina.

No, tu nije bio kraj izrečenih prijetnji na račun sudije zvorničkog Osnovnog suda.

– Ili on, ili ja. Imam pravo da ti dođem u kuću, ako želim, ovo je demokratija, pobiću vas sve. Neće mene Slavko osuđivati, ne može on mene osuđivati, ja ću njega presuditi – riječi su koje je optuženi Jokić uputio sudijinom sinu nakon što je prethodno svojim kamionom uletio u dvorište porodićne kuće oštećenog.

Povod za prijetnje bila je prekršajna kazna od 1.000 KM koju je sudija Savić izrekao Jokiću zbog krađe struje.

Jokić je ujedno optužen i za nedozvoljeno posjedovanje automatske puške u porodičnoj kući u mjestu Karakaj kod Zvornika.