Protestna vožnja u Zvorniku, auto-prevoznici traže smanjenje cijene goriva

0
Protestna vožnja u Zvorniku, auto-prevoznici traže smanjenje cijene goriva

Najavljenom protestnom vožnjom, zvornički auto-prevoznici danas su ukazali na visoke cijene goriva koje u posljednje vrijeme nekontrolisano rastu. Auto-prevoznik Slavenko Parić kaže da ovom vožnjom protestuju protiv poskupljenja goriva, dodavši da su auto-prevoznici svjesni da je na svjetskom nivou došlo do poremećaja u snabdjevanju ovom vrstom goriva, ali da ima više problema koji im otežavaju poslovanje.

– U cijenu goriva ‘prišili’ su nam razne namete, od kojih je i 20 feninga putarine po litru goriva, te plaćanje putarine prilikom registracije, plaćanje izlaska na auto-put, kao i plaćanje kroz rezervne dijelove, jer zbog loših puteva lomimo’kamione – rekao je Parić.

Ističući da se ovim poslom bavi oko 30 godina, Parić je rekao da ima još jedan problem koji se neprestalno vuče, a to je da se na graničnom prelazu po svakom kamionu koji se nakon istovara vraća prazan uzima taksa po pet KM.

On je dodao da je izračunao da ima oko pet vrsta nameta koji su, kako smatraju auto-prevoznicima, nepotrebni.

– Neke probleme rješavaćemo u hodu, ali visoke cijene goriva, bojim se, auto-prevoznici neće moći izdržati na duže staze – rekao je novinarima Parić.

Vozač Enver Mehmedović rekao je da su auto-prevoznici izašli da ukažu na probleme „divljanja“ cijena goriva i da se od vlasti traži pomoć koja bi donekle omogućila da auto-prevoznici prežive novonastalu sitaciju.

– Pomoć u smanjenju nameta na gorivo značila bi nam mnogo da nastavimo dalje poslovanje – rekao je Mehmedović.