Podržimo zvorničke srednjoškolce glasanjem za njihove projekte kako bi pobjedili na Sajmu turizma u Sloveniji

0
Podržimo zvorničke srednjoškolce glasanjem za njihove projekte kako bi pobjedili na Sajmu turizma u Sloveniji

I ove godine učenici i profesori zvorničkog SŠC „Petar Kočić“ učestvuju sa dva projekta na Sajmu turizma u Sloveniji. Tema ovogodišnjeg 19. Međunarodnog takmičenja je „Vode i ljekoviti turizam“. U okviru ove teme srednjoškolci i studenti su se fokusirali na ljekovita dejstva vode kao turističkih proizvoda, u kojima su u prvi plan stavili avanture na vodi. Mladi su istraživali i ljekovite izvore i banje.

Glasanje je moguće od 16. do 23. marta 2022. godine do 17 časova, kada će se održati i turistička pijaca.
Zvornčani su za ovogodišnje takmičenje pripremili dva projekta „Pij Kiseljak, budi jak“ i „Kapi zdravlja“ koje su sa učenicima pripremili profesori Željko Zarić i Julijana Mlinarević.

Direktorica škole Biljana Pisić istakla je da ni ove godine zbog mjera koje su na snazi ne mogu putovati u Sloveniju.

– Mi ne odustajemo od ovog takmičenja niti od saradnje sa školama u Sloveniji. Ove godine su se i učenici i profesori potrudili da pripreme dva kvalitetna projekta. Kod nas je veoma aktuelna priča oko izvorišta u Kiseljaku te su ti spotovi najinteresantniji, a kroz njih promovišemo ljepote našeg grada – istakla je Pisićeva.

Za glasanje je dovoljnu ući na sajt Turističkog saveza Slovenije na ponuđenom linku te izabrati jedan od dva projekta učenika zvorničke škole.

Link za glasanje:

https://turisticna-zveza.si/vid…/voda-in-zdravilni-turizem