Vandalizam i neodgovornost na sve strane u strogom centru Zvornika (FOTO)

0
Vandalizam i neodgovornost na sve strane u strogom centru Zvornika (FOTO)
FOTO: Metalni vrhovi armature pročenika 2 cm izviru 5 cm iz betona

Na posljednjoj sjednici Skupštine grada Zvornik postavljeno je odborničko pitanje od strane odbornika Bojana Lukića o opasnim šiljcima koji su iznad betona pored samog dječijeg igrališta. Odgovor na pitanje zašto je ovakva otvorena opasnost ostavljena tik pored dječijeg igrališa u strogom centru Zvornika, sačekat će se do naredne sjednice Skupštine grada Zvornik. Ono što je dana sevidentno, jeste da nadležni iz komunalnog nisu “sanirali” ovaj problem, a nema naznaka kada bi se to moglo dogoditi.

Kako nam je Lukić rekao pažnju na opasnost koja vreba za djecu kod igrališta u “B” blokovima skrenula je sugrađanka iz Zvornika.

Ona mu je  rekla, a i sami se možete uvjeriti, na tom prostoru, nakon uklanjanja jednog objekta (vozila) koje je tu dugo stajalo, ostali su metalni klinovi na koje djeca tokom igre mogu pasti i povrijediti se. Ima ih čitavom dužinom igrališta i nimalo nisu bezazleni. Naprotiv.

1

Zvorničanka Tanja Prodanović je o ovom problemu govorila za portal Zvono-Media:
Na igralištu kod zgrade B – 2 nalazi se niz ovakvih metalnih šiljaka koji vire iz zemlje, odnosno betona. Mislim da su ostali nakon skidanje ograde koja se tu nalazila. Imam dva sina od dvije i sedam godina, često se tu igraju, ali svaki put strijepim zbog tih “šiljaka” da se oni ili druga djeca ne nabodu ili padnu na njih. Dugo stoje  i niko ništa ne preduzima, a trebalo bi ih ukloniti, pogotovo što se radi o mogućnosti povrede djece, rekla je Prodanović za Zvono-Media.

3

O bezbjednosti djece trebalo bi povesti računa u ovakvim situacijama, ali i sama djeca bi,  zajedno sa roditeljima, morala više čuvati zajedničku nam imovinu. Tužna je slika polomljenih ljuljaški i klackalica na tom igralištu jer se djeca, a ponekad i odrasliji sugrađani na njih penju, veru, stoje, lome i na razne druge načine uništavaju. Kada svemu ovom dodamo uništenu klupu pored fontane u centru grada, a za takav rad potrebno je dosta vremena i buke, i činjenicu da počinioci nisu uhvaćeni, a nadležni iz komunalnog nisu još uvijek sanirali i popravili klubu, onda je neodgovornost primjetna na sve strane. Počinioci nisu uhvaćeni ni prilikom štete napravljene na igralištu u B-Blokovima, ali i svim drugim igralištima od obale Drine do Karakaja.

asfas

Takođe i u parku u centru grada polomljena velika ljuljaška za koju je, s obzirom na njene gabarite, trebalo dosta snage  da se polomi, potrga. Behaton  ploče postavljene  tu da zaštite djecu od eventualnog pada na zemlju, i one su isčupane, i bačene.

Na pitanje Policijskoj upravi o pojačanom vandalizmu u strogom centru Zvornika, odgovorila je kratko Danijela Madžarević, portparol Policijske uprave Zvornik:

Policijski službenici preuzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi se problem što prije riješio, rekla je Madžarević.

Iz policije apeluju na građane da odmah pozovu 122 kada primjete bilo koga da uništava javno dobro, javnu imovinu, dječija igališta, ljuljaške u bilo kojem dijelu Zvornika kako bi počinioce uhvatili na licu mjesta i adekvatno sakcionisali.

3

11

Fotografije preuzete sa portala Zvono-Media.

(Zvono media- Zvornicki.ba)