Gradska kapija i kameni bedemi dobili novi izgled nakon sedmodnevne akcije zvorničkih planinara i komunalaca

Gradska kapija i kameni bedemi dobili novi izgled nakon sedmodnevne akcije zvorničkih planinara i komunalaca

Gradska kapija i kameni bedemi pored magistralnog puta očišćeni su od rastinja, tako da je ovaj dio grada Zvornika dobio novi, ljepši i uredniji izgled, a postali su vidljivi i skriveni biseri Donjeg grada koji su godinama bili prekriveni šibljem.

Za ovo su zaslužni planinari iz PEU „Korak“ i PD „Mladost“ koji su vrijedno radili sedam dana. Pomogli su im i zaposleni u AD „Vodovod i komunalije“, a sve je rađeno u sklopu kampanje Grada Zvornika pod nazivom „April – mjesec čistoće“.

Zoran Smiljanić iz PEU „Korak“ rekao je da je su čisteći i krčeći lokaciju u dužini od oko 900 metara, ispred i iza kapije, kao i sa lijeve i desne strane, otkrili novo lice bedema Donjeg grada zvorničke tvrđave.

„Očistili smo cijelu površinu između dvije kapije, sa desne strane puta, tako da se potpuno vidi bedem sa nekadašnjim puškarnicama, kao i staza pored njega. Stazu treba još čistiti, ali sa adekvatnim mašinama, te posaditi travu na ostali dio tog prostora. Mi ćemo poslije praznika očistiti i prvu kapiju, gledano iz pravca Diviča, tako da će i ona biti vidljivija nego što je sada. Takođe, organizovaćemo i akciju uklanjanja smeća sa ovog prostora i pozvao bih građane da otpatke, plastične flaše i slično više ne bacaju izuzev u kante za smeće“ – rekao je Smiljanić.