FK Tuzla City pobjedom na Koševu korak bliže Evropi, Munja kao inspiracija i motiv za novu pobjedu

Munib Subašić Munja rođen je u zvorničkom naselju Potočani kod Križevića. Početkom osamdesetih njegova porodica je iz Potočana odselila u utuzlansko naselje Čaklovići gdje i danas žive. Vedrog i asmijanog duha, Munja je postao jedan od simbola Tuzla City-a. Nakon teške bolesti, napokon se oporavio i donio sreću svom timu.

0

Fudbalski klub Tuzla City pobjedom protiv Sarajeva na Koševu približio se historijskom uspjehu, a to je plasman u Evropu.

Tuzlaci su drugoplasirani tim Premijer lige BiH sa tri boda više od Borca na trećem i deset bodova više od Sarajeva na četvrtom mjestu.

Fudbaleri Tuzla Cityja dobili su jasne upute prije utakmice na najvećem bh. stadionu:

– Igrajte za Munju – pisalo je na taktičkoj tabli u svlačionici gostiju.

A Munja je zapravo Munib Subašić, čovjek koji je u klubu 20 godina i koji je poslije godinu pauze ponovo bio s ekipom, kao službeni predstavnik Tuzla Cityja.

Subašić je u proteklom periodu imao zdravstvenih problema, mučio se dugo s koronavirusom, a prošle sedmice imao je smrtni slučaj u porodici. Preminuo mu je otac.

Munja je bio trener Sloge (bivši naziv Tuzla Citja op.a.) šest godina. Poslije toga je bio predsjednik kluba i zamjenik, sve do dolaska Azmira Husića 2012. godine.

Od 2012. predsjednik je Skupštine, a honorarno obavlja i posao sekretara. Sav teret zahtjevnog posla tokom licenciranja je na njemu i Amiru Smajloviću.

Obojica su kao članovi Armije Republike Bosne i Hercegovine odlikovani Zlatnim ljiljanom.

Faktor