Pripadnici JGP Zvornik uhapsili 31-godišnjeg bjegunca iz Srebrenice

0
Pripadnici JGP Zvornik uhapsili 31-godišnjeg bjegunca iz Srebrenice
FOTO: Arhiv

Dana, 20. aprila 2022., na ulasku u BiH na prijelazu Bratunac Novi most, lišen je slobode N.D. (1991.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Srebrenici radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici Jedinice GPBiH Zvornik, bh. državljanina su predali službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 20. aprila 2022. na letu iz Kelna, lišili su slobode Z.A. (1981.) jer je za njom Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „krivotvorenje isprave“. Državljanka BiH je predata službenicima MUP-a KS.

Službenici Jedinice granične policije BiH Gradiška, 22. aprila 2022. godine, lišili su slobode Ž.Đ. (1979.), državljanina BiH. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i u toku dana bit će predat nadležnom organu.

Dan ranije, 21. aprila 2022., prilikom ulaska u BiH na prijelazu Brod, lišena je slobode E.Ć. (2002.) jer je za njom Policijska stanica Orašje raspisala potragu zbog krivičnog djela „laka tjelesna povreda“. Službenici Jedinice GPBiH Brod, bh. državljanku su predali službenicima Policijske stanice Orašje.

Službenici Jedinice GPBiH Doljani, 20. aprila 2022., lišili su slobode B.P. (1998.) jer je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti“. Državljanin BiH