Obilježavanje Nedelje Crvenog krsta u Zvorniku, tradicionalne akcije nastavljene (FOTO)

0
Obilježavanje Nedelje Crvenog krsta u Zvorniku, tradicionalne akcije nastavljene (FOTO)

U okviru Nedelje Crvenog krsta koja se obilježava od 8. do 15. maja predstavnici i volonteri Gradske organizacije Crvenog krsta Zvornik sprovode nekoliko tradicionalnih akcija.

Jedna od njih je posjeta Dječijem vrtiću „Naša radost“ gdje su uručili igračke, bojanke i slatkiše. Mališanima iz obje najstarije vrtićke grupe prikazan je edukativni crtani film „Pomoćko“ a dobili su i članske karte Crvenog krsta.

Sekretar zvorničke organizacije Dana Mićić istakla je da se u ovoj nedelji naročita pažnja posvjećuje najmlađima, jer su oni ti koji treba da nastave da slijede i promovišu humane vrijednosti.

Mališani su predstavnike CK Zvornik obradovali čestitkama koje su sami izradili i poklonom koji promoviše Crveni krst i njegov značaj.

Mićićeva je najavila da će posjetiti i porodilište zvorničke Bolnice gdje će uručiti šest bebi paketa, kao i 30 prehrambenih paketa i novu garderobu socijalno ugroženim licima i višečlanim porodicama.

„Nedelju Crvenog krsta u Republici Srpskoj obilježavamo pod sloganom „30 godina Stazama humanosti“ jer ove godine slavimo značajan jubilej, a to su tri decenije rada i postojanja Crvenog krsta Republike Srpske“ – napomenula je Mićićeva.

Poklone za mališane u vrtiću obezbijedio je zvornički Crveni krst, a pakete za porodilje i višečlane socijalno ugrožene porodice Crveni krst Republike Srpske.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime