Održana 6. Ulična trka u čast grada Zvornik i njegove godišnjice

Danas je održana Ulična trka koju Atletski klub Zvornik organizuje već šesti put povodom Dana grada Zvornika.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović koji je učesnike pozdravio i poželio im sreću, rekao je da oni danas trče u slavu rođendana svog grada.

„Poruka našim najmlađim sugrađanima je da treba da se bave sportom, da to treba da im bude opredjeljenje i da dio svog slobodnog vremena tome posvećuju. Zvornik ima dobra mjesta i za šetnju i za trčanje i to je neki prvi korak da se najmlađi navikavaju na sport i zdrav život. Želja nam je da ova trka preraste u ozbiljniju i atletsku manifestaciju od šireg značaja.“

I ove godine ovaj sportski događaj okupio je oko 1.000 predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca koji su trčali u glavnoj gradskoj ulici od 50 do 600 metara, u zavisnosti od uzrasta. Pored Zvorničana učestvovali su i učenici iz Vlasenice, Bijeljine i Osmaka.

„Ulična trka je jedna od, možda, najmasovnijih manifestacija u našem gradu gdje se pruža mogućnost svim sportistima da pokažu svoje kvalitete, jednostavno da učestvuju u ovakvom događaju koji bih nazvala festivalom sporta i mladih. Radujemo se što poslije dvije godine pauze zbog pandemije virusa korona ponovo vidimo mladost na našim ulicama i kako kroz sport promovišu zdravlje, sebe i naš grad“ – rekla je Slavica Mandić iz Atletskog kluba Zvornik.

Današnja manifestacija je počela himnom Moja Republika koju je otpjevala mlada Zvorničanka Irena Spasojević. Kao i prethodnih godina najbrži učesnici dobili su prigodne nagrade.