VIDEO: U Bijeljini navijači tukli svoje igrače nakon završetka utakmice

VIDEO: U Bijeljini navijači tukli svoje igrače nakon završetka utakmice

Nakon završetka utakmice pretposljednjeg kola Premijer lige BiH odigrane u Bijeljini između domaćeg Radnika i gostujućeg tima Rudara iz Prijedora uslijedile su nemile scene. Grupa najvatrenijih pristalica ekipe Rudara iz Prijedora, nezadovoljni izdanjem svojih ljubimaca, i definitivnim ispadnjem u niži rang, po završetku utakmice uletjeli su na teren  da se obračunaju sa svojim “ljubimcima”. Nekoliko fudbalera Rudara iz Prijedora dobilo je prave batine što možete vidjeti i na video snimku u nastavku.

Bio je ovo ogroman propust policije i sigurnosne agencije zadužene za red i mir na stadionu u Bijeljini na ovoj premijerligaškoj utakmici. Mladi sportisti iz Prijedora koji pokušavaju za svoj život zaraditi baveći se sportom bili su izloženi najbrutalnijem linču mladih ljudi iz Prijedora koji sebe navijaju navijačima, a sportska javnost huliganima. Prava je sreća da nije bilo tragičnog epiloga ovog okršaja koji se rijetko viđa na terenima u Bosni i Hercegovini, ali i u cijelom svijetu. Nekoliko fudbalera Rudara izvuklo se sa ponižavajućim skidanjem dresa od svojih “navijača”, a najbolje su prošli oni koji su na vrijeme pobjegli u svlačionicu i ignorisali poziv “vatrenih pristalica” koji su stigli iz čak iz Prijedora.

Na ovom snimku se ne vidi i nastavak dešavanja u Bijeljini, kada je manja grupa navijača domaćeg tima pokušala da se obračuna sa nekoliko članova uprave Radnika, ali je to spriječeno zahvaljujući pribranosti igrača domaćeg tima i jednog dijela navijača.

Policija i sigurnosna agencija koji su obezbjeđivali ovaj meč i ovaj put su reagovali ispod svih profresionalnih normi i prepustili dešavanja na terenu slučaju. Sramno ponašanje svih članova obezbjeđenja na ovoj utakmici ostat će upamćeno kao odraz neprofesionalnosti i neodgovornosti prema poslu koji se obavlja.