Demant na tekst od 10.maja o oštećenju stepenica koje vode prema džamiji Kušlat

Demant na tekst od 10.maja o oštećenju stepenica koje vode prema džamiji Kušlat
FOTO: Arhiv

U nastavku u potpunosti objavljujemo pristigli demant na našu adresu upućen od gospodina Nezira Muratovića. Demant se odnosi na tekst koji smo objavili 10.maja na našem portalu https://zvornicki.ba/2022/05/10/ostecene-novoizgradjene-stepenice-koje-vode-prema-dzamiji-na-kuslatu-foto/ 

Demant:

Želim vam se obratiti,kao presjednik: ” Udruženja Kušlat Ženeva “.
Vaš novinar je 10.maja 2022.godine objavio jednu ne provient informaciju,dosta pristrasno,bez imalo profesionalnog odnosa u vezi struke kojom se bavi.
Naime poslije ličnog kontakta sa istim,on mi je odgovorio,da je samo objavio “policijsko saopštenje”, što ne odgovara istini. Svoje pisanje u vezi slučaja “Kušlat stepenice”prikazao je kao potpunu deziformaciju i pokrenuo,opštu “hajku” fizičku i moralnu n'a čovjeka,koji je jedini zaslužan za pokretanje ovog Projekta,to zna Allah dzelesanuhu i svi pošteni ljudi.
Poslao sam mu demant na njegov broj telefona,koji nikad nije objavljen.
Vama ću poslati identifiant tekst.
UDRUŽENJE KUŠLAT ŽENEVA

Zamolio bih vas da objavite demant vaše informacije, 10. maja 2022.godine.
N'aime kao pokretač Projekta ” Kušlat stepenice “i presjednik “Udruženja Kušlat Ženeva”,ne rušenjem stepenica, nego podizanjem nekoliko kamenih ploča, želio sam skrenuti pažnju javnosti i organima reda n'a manipulacije i zloupotrebe od strane neovlašćenog izvodjača,kojeg sam lično angažovao na ovom hair Projektu.
Zloupotreba i ne transparetni utrošak donacija, ne podnošenje periodičnih izvjestaja, presjedniku Udruženja, kako je dogovorom bilo predvidjeno (nije podnijet nijedan izvještaj o utrošku doniranog novca, od maja 2021.godine.
Prijetnje i poziv na javni linč mene i moje porodice, putem fb stranice,nanijeli su ogroman dušvni i moralni meni porodici.
U maju 2021.godine ponudjen mu je Ugovor ispred Udruženja o izvodjenju radova. Jednostavno Ugovor je odbio uz prijetnju ubistvom pred svjedocima.
Svaka moja sljedeća posjeta gradilištu popraćena je fizičkim nasrtajima . Kao pokretač ovog Projekta ,po Uputi Allaha dzelesanuhu, istrajaću uz božiju pomoć,da se on završi,onako kako zaslužuje naša prelijepa Kušlat džamija.
Uz pomoć Allah dzelesanuhu,koji mi je dao snage uklonio sam ovog profitera i veše nema mjesta za zlouootrebu ovog hair Projekta.
Želim obradovati sve one koji sa nestrpljenjem čekaju završetak radova, da sam kao presjednik Udruženja potpisao Ugovor sa novim izvodjaćem radova ( Ibrahimović Safet-Sajo) i isti su u toku na dijelu: hair česma – džamija.
Toplo vam se zahvaljujem na vašem razumjevanju.