Sudija zatražio izvršenje zatvorske kazne nad Kostadinom Vasićem

Sudija zatražio izvršenje zatvorske kazne nad Kostadinom Vasićem

Osnovni sud u Zvorniku donio je presudu kojom je optuženim Kostadinu Vasiću i Todoru Nikoliću izrečena kazna od po 10 mjeseci zatvora. Presuda je potvrđena od strane Okružnog suda u Bijeljini 19. aprila 2022. godine. Nakon toga postupajući sudija izdao je nalog da se izvrši kazna zatvora nad osuđenim Kostadinom Vasićem i Todorom Nikolićem, odgovorili su iz Osnovnog suda u Zvorniku za portal Srpskainfo.

Prema presudi premlaćivanje se dogodilo 30. decembra 2017. godine u kafani osuđenog Vasića.

Pretučenom rođaku konstatovane su teške tjelesne povrede zbog kojih je u bolnici proveo mjesec dana. Kostadin Vasić, koji je inače i narodni poslanik u NSRS, već dva puta je osuđivan zbog nasilništva.

Vasić je direktorsku fotelju u Institutu preuzeo od Branislava Zeljkovića protiv kojeg se vodi istraga zbog malverzacija sa nabavkom medicinske opreme u vrijeme korone.

Zeljković je u međuvremenu postao savjetnik Milana Novitovića v.d. direktora Republičke uprave civilne zaštite koji je pravosnažno osuđen zbog ugrožavanja sigurnosti.

Kako je u Republici Srpskoj dozvoljen otkup zatvorske kazne do jedne godine, Vasić će vjerovatno izbjeći odlazak iza rešetaka, ako prethodno uplati 15.000 KM.