Nastava od trećeg časa u OŠ “Sveti Sava” i SŠC “Petar Kočić”, u toku su protivdiverzioni pregledi u svim školama

Nastava od trećeg časa u OŠ "Sveti Sava" i SŠC "Petar Kočić", u toku su protivdiverzioni pregledi u svim školama
FOTO: Ilustracija

Nakon primljenih mejlova u kojima je upućena prijetnja da je na ,,teritoriji škole postavljen eksploziv“ jutros nisu održana prva dva časa u OŠ ,,Sveti Sava“ i SŠC ,,Petar Kočić“. Nakon antidiverzionog pregleda ustanovljeno je da je dojava o postavljenim bombama lažna, pa će nastava biti nastavljena redovno od trećeg časa u obje školske ustanove.

Iz Policijske uprave Zvornik saopšteno je da su u toku protivdiverzioni pregledi i čim budu završeni da će biti nastavljena nastava u svim školama na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik.

Nastava od trećeg časa u OŠ "Sveti Sava" i SŠC "Petar Kočić", u toku su protivdiverzioni pregledi u svim školama

Iz MUP-a RS su se takođe oglasili i saopštili:

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske izvršili su protivdiverzione preglede u velikom broju osnovnih škola širom Republike Srpske, a na osnovu imeila koji je zaprimljen da je u više škola širom Republike Srpske postavljena bomba.

U školama gdje nije još završen prodivdiverzioni pregled, lice mjesta se obezbjeđuje i one neće biti otvorene, dok god se PDZ pregled ne završi, odnosno ne utvrdi da nema bezbjednosnih prijetnji.

U tekstu poruke koja je stigla na e-mail adrese škola u Republici Srpskoj stojie vrlo sablasni stihovi napisani na ćirilici.

“Na teritoriji škole postavljen eksploziv Mrzimo ovaj jebeni svet Naša misija je da ubijamo Što pre ljudska rasa bude zbrisana sa lica zemlje to bolje … neće ostati niko živ. Nije nam žao taloga zemaljskog, jadnog ljudskog roda. Dići ćemo školu u vazduh Hiljade mrtve srpske dece Krv će se proliti morem Mi smo među vama Svi ćete umreti”

Sadržaj poruke koje su primile škole u RS-u, sličan je sadržaju poruke koje su upućene ranje školama u Kantonu Sarajevo prošle sedmice i u Beogradu.