Završene policijske obuke „Kontrola mase“ i “Topografska obuka” na području Policijske uprave Zvornik

Završene obukd „Kontrola mase“ i "Topografska obuka" na području Policijske uprave Zvornik

Na području Policijske uprave Zvornik je dana 10.06.2022. godine sa početkom u 10,00 časova održana pokazna vježba iz oblasti „Kontrola mase“ za policijske službenike iz Policijske uprave Zvornik i Policijske uprave Bijeljina.

Cilj obuke je osposobljavnje policijskih službenika za uspješno savladavanje bezbjednosnih siutacija tokom narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, građanskih nereda i demonstracija.

Desetodnevnu obuku je uspješno završilo 39 policijskih službenika. Obuku su realizovali instruktori Centra za obuku i Žandarmerije, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik, kao i to da je nešto ranije završena obuka iz topografije za priapdnike zvorničke žandarmerije.

Iz Policijske uprave Zvornik su o topografskoj obuci saopštili:

Završena topografska obuka za 22 pripadnika Jedinice žandarmerije PU Zvornik

Policijski službenici Jedinice žandarmerije Policijske uprave Zvornik su danas uspješno završili obuku iz oblasti topografije.

Cilj obuke je pružanje teorijskih znanja i osposobljavanje za vladanje praktičnim vještinama koje su neophodne za obavljanje poslova i zadataka pripadnika Jedinice žandarmarije korištenjem topografskih karti, mjerenjem i orijentacijom na terenu sa i bez topografskih karti, koristeći savremene uređaje, te efikasnije odgovaranje na sve bezbjednosne izazove.

Realizacija obuke iz oblasti topografije od strane instruktora Centra za obuku iz Banjaluke je počela u prostorijama Policijske uprave Zvornik 06.06.2022. godine, a realizovana je i na terenu područja PU Zvornik.