Amila Hrustanović učenik generacije Osnovne muzičke škole “Vojin Komadina” Zvornik

Amila Hrustanović učenik generacije Osnovne muzičke škole "Vojin Komadina" Zvornik

Dodjelom diplome đaku generacije Amili Hrustanović iz klase profesorice Bojane Nikić u Zvorniku je počeo tradicionalni godišnji koncert Osnovne muzičke škole „Vojin Komadina”. Koncert je otvorio hor pod dirigentskom palicom profesora Ljubiše Popovića.

Prilikom dodijele diplome učeniku generacije Amili Hrustanović iz škole su poručili:

Hvala profesorima i đacima na vrijednom i kvalitetnom radu i u ovoj nastavnoj godini. Čestitamo našoj učenici generacije Amili Hrustanović i želimo joj mnogo uspjeha i priznanja u daljem školovanju, a njenoj sjajnoj prof. klavira, Bojani Nikić, još mnogo talentovanih đaka kojima će pomoći da postanu uspješni kao i mnogi do sada, saopšteno je iz OŠ “Vojin Komadina” Zvornik.

Amila Hrustanović učenik generacije Osnovne muzičke škole "Vojin Komadina" Zvornik

Mateja Vidović, koja je prošle godine bila đak generacije u ovoj školi, sad je nastavila školovanje te je prva godina solo pjevanja. Mateja nam je rekla da voli da pjeva i pošto je članica hora imala je želju da nastavi da razvija svoje glasovne mogućnosti, raspon i jačinu glasa. Ona navodi da su koristi od pjevanja u horu višestruke.

– Razvija se jačina i raspon glasa, ali i karakteristika prilagođavanja drugim članovima hora. U isto vrijeme morate održavati svoj način pjevanja i prilagođavati se drugima. Mateja je naglasila da je pored toga lijepo biti član hora jer stičete mnoge prijatelje, a ujedno razvijate osnovnu muzičku kulturu – rekla je Vidovićeva.

Profesorice violine Tijana Ljubičić prisjetila se svojih početaka i rekla nam da je 2012. godine, kada je primljena da radi, niko od djece nije bio zaintersovan za violinu. Međutim, nakon promocije violine po školama, nakon sedam dana upisana su 42 učenika. Od tada magija koji izaziva violina ne jenjava i uvijek se najveći broj prvačića odlučuje da izučava upravo ovaj instrument.

Ona je istakla da je ova godina bila izuzetno uspješna kako za muzičku školu, tako i za samu klasu violine. Učenici violine su na takmičenjima osvojili 26 prvih i dvije druge nagrade.

Od mnogobrojnih takmičenja ona je izdvojila 13. „World open music competition“ koje je onlajn održano u Americi , a na kome je Leontina Maunaga osvojila prvu, a Jovana Zekanović drugu nagradu, kao i Republičko takmičenje muzičkih škola na kome su Magdalena Bojić, Leontina Maunaga, Jovana Zekanović osvojile prve nagrade.

Ljubičićeva je istakla da su ovakvi zajednički koncerti učenika i profesora veoma važni posebno za djecu.

Amila Hrustanović učenik generacije Osnovne muzičke škole "Vojin Komadina" Zvornik

– U isto vrijeme ovo je i promocija samih profesora. Grad Zvornik može biti ponosan na sve profesore i učenike Osnovne muzičke škole “ Vojin Komadina” – navela je Ljubičićeva.

Podsjećamo da je Hor muzičke škole sredinom maja na svom prvom takmičenju osvojio zlatnu medalju na „Majskim muzičkim svečanostima“, koje su održane u Bijeljini.

(Izvor: Radio Osvit)