PU Zvornik: Provjerite status i rok važenja dokumenata, kazne, registraciju vozila putem SMS servisa MUP-a RS

Portparol PU Zvornik Danijela Madžarević podsjetila je na današnjoj pres konferenciji sve građane na postojanje SMS servisa MUP-a Republike Srpske putem koga mogu da dobiju sve potrebne informacije o ličnim dokumentima, registraciji vozila, kaznama i druge podatke umjesto čekanja u redovima.

– Preduslov za korištenje SMS usluge MUP-a RS je da građanin lično prijavi svoj broj telefona kod organizacione jedinice MUP-a RS nadležne za izdavanje dokumenata u mjestu u kojem građanin ima prijavljeno prebivalište/boravište. Cijena SMS usluge je 0,10 KM po poruci koju građanin pošalje. Uslugu SMS servisa mogu da koriste svi građani Republike Srpske bez obzira da li su pretplatnici mobilne telefonije kod Mtel-a, Eronet-a ili BH Telekoma i to na broj telefona 091/110-122 – rekla je Madžarevićeva.

Ona je dodala da građani mogu da dobiju informaciju da li im je dokument, odnosno lična karta, vozačka dozvola ili pasoš, spreman za izdavanje te kada mogu da ga preuzmu. Ujedno, građani Republike Srpkse mogu da dobiju i poruku obavještenja mjesec dana prije isteka važenja dokumenta kako bi na vrijeme podnijeli dokumentaciju za idzavanje novog.

– Pored ovih usluga, moguće je izvršiti uvid u eventualne kazne, uplate, izrečene bodove, kako pojedinačne po brojevima naloga tako i ukupne po vozilu. I ovdje je moguće dobiti obavještenje o prestanku kaznenih bodova na dan isteka kazne, kao i obavještenje o isteku registracije vozila mjeseca dana prije njego isteka – navela je Madžarevićeva i dodala da odjava građana sa servisa može biti pojedinačna ili za sve servise odjednom.