„Radna akcija sa Tamarom“ u Zvorniku uspješno izvedena (FOTO)

„Radna akcija sa Tamarom“ u Zvorniku uspješno izvedena (FOTO)

Emisija “Radna akcija sa Tamarom” u okviru koje se jednoj porodici renovira i oprema kuća ovih dana snimana je po prvi put u Zvorniku i cijeloj BiH. Počeli su od našeg grada a ljepše uslove za život obezbijediće porodici Mileta i Ljiljane Vujević iz Lokanja koji imaju 10 djece starosti od devet do 23 godine. Pored toga promovisaće i naš grad, baš kako rade i u drugim sredinama gdje su do sada snimali.

Danas se ekipa emisije družila sa Vujevićima na platou ispred zvorničke Osnovne muzičke škole, ali i sa Dječijim horom ove škole, KUD-om “Sveti Sava” i mališanima iz Dječijeg vrtića „Naša radost“. Povodom petnaestog rođendana bliznakinja Bosiljke i Borke, njima, ali i njihovim braći i sestrama, Tamara i Gradska uprava Zvornik zajedno sa zvorničkim privrednicima priredili su predivno iznenađenje. Dječiji hor OMŠ potrudio se da ugođaj bude još ljepši i veličanstveniji otpjevavši rođendansku pjesmu, ispalivši konfete i priređujući druge slavljeničke sadržaje.

Tamara Grujić, drago lice sa TV-a, koja već godinama usrećuje mnogobrojne porodice u Srbiji, odlučila je da sa svojom Produkcijom Triangl pređe Drinu i počne da isto radi i u Republici Srpskoj. Ideja je 2017. godine potekla od pokojnog Nebojše Glogovca, velikog glumca porijeklomsa ovih prostora.

„Njega su zapravo ljudi odavde pitali kako može da spoji nas i one koji teško žive ovdje. Nažalost, on nije dočekao ovu realizaciju, ali meni je baš bila velika želja da ovde dođem, i zbog njega. Onda smo se, zahvaljujući njemu, spojili sa opštinskim i gradskim boračkim organizacijama i socijalnim službama u Republici Srpskoj. Svi su oni tražili porodice u naše ime koje žive u lošim materijalnim uslovima, da imaju svoju kuću kojoj građevinski treba pomoći, po mogućnosti više dece. Pripremali smo se sigurno godinu dana, krenuli smo sa Zvornikom, snimićemo u južnoj Hercegovini ovog leta pa ćemo, nadam se, u septembru nastaviti. U planu je da pomognemo 14 porodica u RS-u – rekla je Tamara koja je najavila da će emisija iz Zvornika biti emitovana na proleće 2023. godine.

Tamara je istakla da je saradnja sa Gradskom upravom Zvornik „savršena, fantastična“.

„Izašli su nam u susret, prihvatili su nas širom raširenih ruku. Imali smo malo briga oko carine i pdv-a zato što naša roba podleže carinjenju i oporezivanju iako je poklon, tako da su nam oni pomogli da rešimo određene papirološke probleme koje smo imali u samom startu. Zaista, mnogo im hvala.“

Šef Kabineta gradonačelnika Zvornika Dragana Milošević poželela je Vujevićima da budu srećni i da ih i pokloni dugo godina sjećaju na ovaj dan i na Tamarin dolazak u njihov dom.

„Ovo je još jedan dokaz da nas Drina ne razdvaja, nego nas spaja. Zahvaljujem se Tamari što je odabrala Zvornik kao prvi grad u Republici Srpskoj i jednoj porodici renovirali i opremili kuću. Hvala cijeloj produkciji i hvala Vujevićima što su podarili ovom gradu desetoro djece.“