Dodik tvrdi: Imamo “najjeftiniju” cijenu struje u regionu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas nakon sastanka sa rukovodstvom “Elektroprivrede Republike Srpske” u Trebinju da će u Srpskoj biti obezbijeđene dovoljne količine energenata u narednom periodu u uslovima energetske krize, kao i najjeftinija struja za stanovništvo.

Dodik je istakao da je “Elektroprivreda Republike Srpske” jedno od najuspješnijih i najstabilnijih preduzeća koje je nosilac privrednog razvoja u Srpskoj i čestitao rukovodstvu na dobrom poslovanju.

– Ovdje se ozbiljno radi. Ovo je jedno od naših najboljih i najvećih preduzeća – rekao je Dodik i dodao da je zahvaljujući vladinim mjerama i Upravi “Elektroprivrede” sistem stabilan i sposoban da investira.

Dodik je podsjetio da je u Srpskoj najjeftinija cijena struje za stanovništvo u regionu i da će se nastaviti sa tom politikom, uprkos rastu cijena energenata na evropskom i globalnom tržištu.

On je dodao da Republika Srpska nema sopstvenu naftu, ali da će učiniti sve u skladu sa objektivnim mogućnostima da obezbijedi sigurno snabdijevanje potrošača, ali da ne može da utiče na cijene nafte koje se formiraju na globalnom tržištu.

Kada je riječ o cijeni struje, on je pojasnio da bi one trebalo da budu dosta veće za stanovništvo, ali da se vodi računa da one iz socijalnih razloga i dalje ostanu najjeftinije.