Odbornici u Bratuncu traže opoziv načelnika Rankića

Odbornici u Bratuncu traže opoziv načelnika Rankića

Šesnaest od ukupno 25 odbornika Skupštine opštine Bratunac predali su inicijativu za opoziv načelnika opštine Bratunac, Srđana Rankića.

nicijativu su predali predsjedniku Skupštine opštine Bratunac, a u njoj su naveli da je prijedlog za opoziv pokrenut zbog toga što načelnik nije objezbjedio izvršavanje niza zakona, niti Statuta opštine.

– Nije sprovodio odluke opštine Bratunac te je svojim radom doprinijeo nastupanju materijalne štete usljed donošenja samoinicijativnih odluka iz svoje nadležnosti – navodi se u inicijativi.

Među odbornicima koji nisu za opoziv su odbornici SDA, odbornici sa liste nezavisnih kandidata, dio bivših odbornika SNSD i odbornik PDP.

Podsjećamo, Rankić je na proteklim izborima pobjedu odnio kao nezavisni kandidat i od tada do danas u više navrata se mijenjala skupštinska većina u Skupštini opštine Bratunac.

Nova skupštinska većina formirana je početkom juna kada su razriješili dužnosti predsjednika Skupštine opštine Radislava Jovanovića iz Pokreta za Bratunac, a na to mjesto tajnim glasanjem izabrali Jovicu Čelanovića iz SNSD.