U Srebrenici održana manifestacija “Konferencija beba 2022”

Prigodnim programom u Srebrenici jučer je održana po deseti put manifestacija “Konferencija beba 2022”.

Incijator manifestacije je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, a organizator je Odjeljenje za društvene djelatnosti i javni servis Općine Srebrenica uz pomoć Dječijeg vrtića „Poletarac“ Srebrenica.

Roditelji sa svojim mališanima prošetali su gradom, a prisutne maskote su privlačile pažnju najmlađih Srebrenčana.

Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić je kazao da je danas iz Srebrenice poslana najljepša slika najmlađih Srebrenčana.

– Zbog pandemije ova manifestacija se nije održavala prošlih godina i zbog toga smo nagradili sve bebe koje su rođene 2020., 2021. i 2022. godine, a učesnika je više od 120  djece koja su danas prisutna. U Srebrenici ima beba, i nadam se da će ih godinama biti više – kazao je Grujičić.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Srebrenica Adem Mehmedović kaže da je cilj manifestacije da se čuje dječiji osmijeh i da se pruži podrška porodici i natalitetu.

– Imenovano je tročlano predsjedništvo, i izabrana je najmlađa i najstarija beba kao i beba sa navjiše braće i sestara. Najmlađa beba je Anisa Halilović, najstarija beba je Vukašin Milovanović i beba sa najviše braće i sestara je Rifet Hrustanović. Imali smo takmičenje u puzanju i trčanju. Puno je djece učestovalo i sva djeca su dobila prigodan poklon. Nadam se da ćemo naredne godine više djece imati – rekao je Mehmedović.

Zabavni program za prisutne pripremili su predškolarci iz vrtića „Poletarac“. Sponzorima manifestacije „Konferencija beba 2022“ uručene su zahvalnice, a svim prisutnim beba prigodni pokloni.