I crknute svinje bacaju u Zvorničko jezero (FOTO)

I crknute svinje bacaju u Zvorničko jezero (FOTO)
FOTO: Drina Media

Prirodne ljepote Drine i Podrinja opjevane su u mnogim pjesmama, ispričane u mnogim pričama, naslikane kod mnogo slikara, fotgorafisane kod pravih umjetnika fotografije. Svi oni koj ugledaju u bilo kojem dijelu Drinu, prvi put u životu, smatraju to jednim od ljepštih prizora svog života do tog trenutka. Nažalost oni koji žive u društvu ove priordne ljepote često nemaju osjećaj da trebaju štiti ono što im je od Boga dato, sve to ljubomorno čuvaju i štite jer ih Drina čini posebnim gdje god se našli.

Današnje fotgrafije koje je objavila facebook stranica portala Drina Media izazivaju gnušanje svakog istinskog ljubitelja ljepte, a posebno onih kojima je Drina u srcu i venama.

I crknute svinje bacaju u Zvorničko jezero (FOTO)

Najvjerovatnije je jedan od stanovnika pored rijeke Drine ili Zvorničkog jezera odlučio da leš crknute svinje odloži u Drinu, vjerovatno mu to bilo najlakše od svih opcija koje su zakonski propisane prilikom postupanja sa leševima uginulih životinja.

Leš je isplivao u neposrednoj blizini obale jezera pored naselja Budišić koje se nalazi na obali jezera u susjednoj Srbiji.

Širite ove fotografije, a ukoliko poznajete onog ko je bacio ovu svinju, istog odmah prijavite policiji ili komunalnoj policiji. Drina se koristi u gradskim vodovodima Zvornika i Malog Zvornika, pa je smjelost počinioca ovog nemoralnog čina još veća.