U ponedjeljak i utorak zaprašivanje komaraca u Zvorniku

Naredna dva dana zaprašivanje komaraca na području Zvornika, obuhvaćene još tri mjesne zajednice
FOTO: Ilustracija
U ponedjeljak, 18. jula, a u utorak, 19. U periodu od 19:30 do 23:30 sati na teritoriji grada Zvornika vršiće se prskanje komaraca na potezima najvećih žarišta.
 Tretman komaraca će se u ponedjeljak vršiti toplom i hladnom metodom zamućenja piretroidima putem ULV generatora i dimnih topova u naseljenim područjima Zelinje, Drinjača, Divića, područja grada, Karakaj i ulica, a u utorak u C er, Čelopek i Ekonom
!! ️Populacija, posebno osobe sklone alergijama i srčanim bolesnicima, upozorava se da se tokom prskanja sklone i da zatvore prozore na stambenim zgradama Izlazak se preporučuje tek nakon potpunog nestanka magle.
!! ️U toku magle vozači bi zbog oštećene vidljivosti trebali smanjiti brzinu na minimum, a pčelari da drže pčelinjake zatvorene dok magla potpuno ne nestane.
U slučaju loših vremenskih uslova prskanje će se vršiti prvih narednih povoljnih dana. Istrebivanje komaraca će izvesti D. U redu. U redu. “Sanitacija” Zvornik, a dodatne informacije možete dobiti putem br. telefona. 066/667-045.