Pogledajte kako muškarac spašava ženu koja se guši u rijeci Drini (VIDEO)

Pogledajte kako muškarac spašava ženu koja se guši u rijeci Drini (VIDEO)
FOTO: Screenshot

Prava drama odvijala se juče oko 18 sati na izletistu Sadba kod Goražda. Hrabri Dženan Adžem uspio je spasiti od utapanja ženu koja je skočila u nabujalu Drinu.

Za njom je u vodu skočio i policajac Muamer Karahodža koji nije bio na dužnosti u tom momentu.

– Sve se desilo sinoć oko 18 sati, ja sam s prijateljima bio na izletu na Sadbi, Drina je u tom trenutku tako brzo nadolazila da ne pamtim da sam to ikad ranije vidio. Tada sam vidio da neka osoba ulazi u vodu i nešto govori. Bila je na drugoj strani i nije joj bilo moguće prići – ispričao je Adžem za Kliks.

Dozivao ju je i molio da ne skoči, ali ona nije poslušala.

– Mozak mi je radio u sekundi, supruga mi je govorila da idem autom da vozim do mosta jer sam bio s druge strane. To sam uradio, krenuo do mosta spreman da je sačekam i skočim u vodu. Već u tom momentu okupljala se policija i sanitet je stigao. Procjenio sam da ima vremena pa sam trčao do obale, ona se držala za jednu stijenu, ali sam vidio da će potonuti – kazao je.

Vidio je da je policajac Karahodža skočio, ali on je bio na drugoj strani, voda ga je nosila.

– Bilo je nemoguće spasiti je tako. Nekako sam uspio da priđem. Već se onesvjestila i tonula je. Bilo je strašno, ali sam dobio snagu i uspio je izvući. Sreća, dragi Alah mi je dao snagu, ja sam dobar plivač, cijeli život na Drini, ali ovo je bilo nešto nevjerovatno teško. Hvala Bogu, uspio sam – ispričao je Dženan.

Ističe kako je tek kasnije razmišljao o svemu, sretan što je spasio jednu osobu.

– Ne znam detalje zbog čega je skočila. Znam da nije bila dobro. Znam da je ovo što sam uradio prirodno, možda bi svako to uradio. Svaka čast policajcu koji je skočio, ali to je bilo mnogo rizično. Drina je bila opasna i niko s druge strane ne bi mogao doći do nje. Još sam pod utiskom svega, svjestan da je sve bilo rizično, ali jutros kad me moj sin Arijan zagrlio, bio sam presretan jer sam pomislio da će i tu ženu grliti njena djeca. Sve drugo nije važno – kaze Dženan.