Svečano otvorenje džamije u Jusićima ove subote, svi su dobrodošli

Svečano otvorenje džamije u Jusićima ove subote, svi su dobrodošli

Ove subote 16.jula biće svečano otvorenje novoizgrađene džamije u zvorničkom naselju Jusići. Mještani ovog naselja koje je zabilježilo prvi ostvareni povratak u istočnu Bosnu pozivaju sve dobre ljude da budu njihovi dragi gosti.

Podsjećamo ovo je novoizgrađena džamija i drugo otvaranje takvog objekta na području zvorničkog medžlisa posljednjih godina. Nešto ranije je svečano otvorena novoizgrađena džamija u naselju Dugi Dio. Sva ranija otvaranja džamija u zvorničkom medžlisu bilo je obnavljanje porušenih i oštećenih džamija iz ratnog perioda.

Svečani program otvorenja počinje u 11 sati i 30 minuta u centru Jusića. Noć ranije ovog petka biće proučen mevlud nakon završetka akšam-namaza.

Na zvaničnom plakatu proklanja ove džamije imate mapu puteva dolaska u ovo herojsko mjesto.

Možete u Jusiće stići iz pravca Kozluka u kojem skrećete sa magistralnog puta Zvornik-Bijeljina i dalje sljedite putokaze do Jusića. Drugi način stizanja jeste iz pravca Sapne i Vitinice, kada sa regionalnog puta Sapna Teočak skrećete za Vitinicu i dalje sljedite poutokaze do Jusića. Do Jusića možete i preko teritorija Zvornika kada sa regionalnog puta Karakaj-Sapna u Šetićima skrente prema Klisi i dalje sljedite putokaze.

Svi su dobrodošlo u Jusiće ove subote.