Specijalistički tim Odjeljenja za opštu hirurgiju osnažen za doktora Milana Pavlovića specijalistu opšte hirurgije

Specijalistički tim Odjeljenja za opštu hirurgiju osnažen za doktora Milana Pavlovića specijalistu opšte hirurgije

„Samo dobar čovjek može biti dobar doktor“ – citirajući jednog od svojih profesora, dr Milan započinje razgovor o njemu.

Dr Milan Pavlović, specijalista opšte hirurgije, od nedavno u našoj ustanovi obavlja poslove opšteg hirurga, zajedno sa dr Draganom Cvijanovićem – specijalistom opšte hirurgije, dr Branislavom Perićem – specijalistom opšte hirurgije, na čelu sa načelnikom odjeljenja za opštu hirurgiju Prim. dr Zoranom Komljenovićem.

Želja da bude ljekar javila se već od malih nogu kada je sa samo 4 godine oblačio očeve bijele košulje i govorio da će postati baš ono što je danas – hirurg.

Po završetku srednje medicinske škole u Srebrenici upisuje studije medicine na Medicinskom fakultetu u Foči, gdje se istakao i na drugoj godini studija imenovan je za demonstratora i naredne 3 godine pomagao kolegama studentima u savladavanju nastavnog gradiva i izvođenju vježbi, na predmetima Anatomija, Fiziologija i Patologija. Medicinske studije završio je u roku.

Po završenom Medicinskom fakultetu radio je u Hitnim službama, što je bilo zapaženo, nakon čega je ostvario svoju želju i postao specijalizant opšte hirurgije.
Specijalizantski staž započeo je u bolnici u Zvorniku, potom nastavio u Foči kod mentora prof. dr Radmila Marića, a ostatak u Beogradu.

Najveći dio svog staža proveo je u Beogradu u Urgentnom centru i Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.

Ističe da je saradnja sa ostalim kolegama hirurzima na izuzetnom nivou, jer se vrednuje želja za radom i usvajanjem znanja, te njeguju dobri kolegijalni odnosi.

Dodaje da imaju odličnu podršku sadašnjeg rukovodstva ustanove, razumijevanje i saradnju sa direktorom ustanove, gdinom Ivanom Popovićem, te da je zajednička želja za daljim usavršavanjem i napretkom kako bi pacijentima omogućili što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu.
Oženjen, otac jednog djeteta.
➡️ Zahvaljujemo se dr Milanu Pavloviću za izdvojeno vrijeme i želimo mu sve najbolje u obavljanju svojih dužnosti kao specijalista opšte hirurgije u JZU Bolnici Zvornik.