Doniran novi EKG aparat za JZU “Bolnica” Zvornik

Doniran novi EKG aparat za JZU "Bolnica" Zvornik

Odjeljenje za internističke grane JZU Bolnica Zvornik danas je u donaciji koju sprovodi kompanija Hemofarm dobilo novi EKG aparat.

Sredstva prikupljena od prodaje Hemofarmovih probiotika, vitamina i minerala u okviru akcije “Superheroji maske nose ispod očiju” koja je pokrenuta u novembru 2020. godine i do danas je obezbijeđena pomoć u zaštitnoj i medicinskoj opremi za 24 zdravstvene ustanove u BiH.

Donaciju EKG aparata u ime kompanije Hemofarm uručila je direktorica Hemofarma za Bih Biljana Grkavac i njena zamjenica, a istu je primio direktor zvorničke bolnice Ivan Popović.

Elektrokardiogram (EKG aparat) je grafički i/ili elektronski prikaz reziltata elektrokardiografije – procesa snimanja električne aktivnosti srca tokom perioda u kojem su prikopčane elektrode na određena mjesta kože i biće od velike pomoći na pomenutom odjeljenju.

Zahvaljujemo se predstavnicima kompanije Hemofarm koji ovim akcijama pokazuju koliko imaju sluha i razumijevanja za sve pacijente, saopšteno je iz zvorničke bolnice.