Srušio se sportski avion kod Sarajeva, poginuli državljani Austrije (FOTO)

Srušio se sportski avion kod Sarajeva, poginuli državljani Austrije (FOTO)

Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine su se oglasili povodom pada letjelice na Nišićkoj visoravni, na području Kantona Sarajevo. Navode kako su stradale dvije osobe koje su državljani EU.

Kako nezvanično saznajemo, riječ je o dva austrijska državljanina, a njihov mali sportski avion u kojem su se vozili je francuskih registarskih oznaka.
“Prema prvim informacijama, smrtno su stradale dvije osobe, državljani jedne od zemalja EU”, rečeno je samo iz Tužilaštva BiH.

Kako nam kažu iskusni piloti do ovakvih nesreća može lako doći na našim prostorima, pogotovo po vrućini i ukoliko se vozi nisko kao što je ovdje vjerovatno bio slučaj.

Očevici koji su primijetili ovu letjelicu i u drugim dijelovima ovog područja ističu kako su letjeli nisko te da su se pokušali prizemljiti više puta.

Iz Tužilaštva dodaju da je dežurni tužilac Tužilaštva BiH, zajedno sa policijskim djelatnicima MUP-a KS i predstavnicima ostalih nadležnih institucija i agencija, uputio se na lokalitet Nišićke visoravni, nedaleko od Sarajeva, gdje je danas evidentiran pad letjelice.

V.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Milanko Kajganić izdao je uputstvo za koordinisano djelovanje svih institucija i agencija koje učestvuju na uviđaju.

Mjesto događaja je osigurano radi provođenja svih potrebnih istražnih radnji i vještačenja.