Protesti radnika “Alumine” ispolitizirani zahvaljujući Nebojši Vukanoviću, tvrdi gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović

Protesti radnika "Alumine" ispolitizirani zahvaljujući Nebojši Vukanoviću, tvrdi gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović

Nakon jučerašnjih dešavanja u Zvorniku, protesta radnika “Alumine” i nakon što se “prespavalo” odlučio sam reagovati i reći ono što je činjenično stanje, a što ukoliko čitate komentare mnogi očigledno ne mogu ili ne žele vidjeti, rekao je Zoran Stevanović gradonačelnik Zvornika u jutrošnjem kratkom razgovoru za portal Zvornički ba.

U današnjem vremenu razumljiv je strah svakog radnika koji čestito radi i zarađuje svoju platu jer je malo toga šta izvijesno i dugoročno sigurno. Nažalost, jučerašnji protesti umjesto da iskažu zahtijeve radnika da se iznađe riješenje za novonastalu situaciju oni su nam donijeli političku promociju opozicionara Nebojše Vukanovića koji je zloupotrijebio novonastalu situaciju radnika u Zvorniku. Ne bi me čudilo da sada svi opozicionari iz cijele Republike Srpske dođu u “Aluminu” i pokušaju da kupe političke poene, huškajući radnike na njihovu firmu, tražeći da obustave rad i tome slične radnje jer nikom od njih nije stalo do “Alumine” kao Zvorničanima i meni kao prvog među stanovnicima Zvornika.

Plasiraju se poluinformacije i laži o tome da neko želi nauditi “Alumini”, informacije koje nemaju logike i radnicima se predstavljaju konstrukcije u kojima bi kao neko želio najprofitabilnije preduzeće uništiti umjesto ga dodatno razvijati i povećati zaradu.

Ponavljam još jednom da je lično ne stojim iza bilo kakvih nečasni radnji koje se dešavaju u fabrici glinice “Birač” i “Alumini” posljednjih godina. Pozivam nadležne da utvrde sve nepravilnosti i odgovorne za kršenje Zakona, malverzacije, što prije strpaju u zatvor.

Pozivam radnike da nastave časno raditi svoj posao kao i do sada i ne dopuste manipulaciju od bilo čije strane, rekao je Stevanović u kratkom telefonskom razgovoru.