Oko 400 plovila na regati od Velike Reke do Sakara

Oko 400 plovila na regati od Velike Reke do Sakara

Regata od Velike Reke do Sakara, koja je završni program višednevne manifestacije „Drina je smisao života“, startovala je prethodnog dana oko 10 sati sa blizu 400 plovila i oko 3.500 učesnika u spustu niz Zvorničko jezero istog dana.

Prema rečima Zorana Jevtića, predsednika malozvorničke opštine, koja je uz Turističku organizaciju i domaćin manifestacije, nikada do sada nije bio toliki odziv što ga posebno raduje i motiviše da sledeće godine još bolje organizuju ovu veselu vožnju na mirnoj vodi dugu oko 20 kilometara.

– Prema našim podacima, na vodi je startovalo 390 plovila, ali su se ljudi pridruživali i nizvodno od starta. Start regate označio je gradonačelnik Leskovca i predsednik SKGO Goran Cvetanović, a posle sinoćnog koncerta Zorice Brunclik po kiši, danas nas je vreme poslužilo i idealni su uslovi za mirnu plovidbu – kaže za portal LN Jevtić.

On je potvrdio da su učesnici regate poštovali pravila, a da je zabavu dodatno upotpunio orkestar trubača. Pauza u Culinama iskorišćena je za kratak predah, a posle iskrcavanja u Sakaru, druženje i veselje se nastavlja do večernjih sati.

(Lozničke novosti)