Veliki koncert Mirta Mirića oduševio Zvorničane, različiti sadržaji prethodnog dana Zvorničkog ljeta okupili veliki broj posjetilaca (VIDEO+FOTO)

Veliki koncert Mirta Mirića oduševio Zvorničane, različiti sadržaji prethodnog dana Zvorničkog ljeta okupili veliki broj posjetilaca (VIDEO+FOTO)

Na ljetnjoj bini pored rijeke Drine sinoć je pjevao Mitar Mirić za brojne obožavaoce njegovih pjesama. Kako je rekao, on se u Zvorniku gdje je već nastupao osjeća odlično.

„Ja sam ovdje stari, bio sam više puta, uvek je predivno. Sviđa mi se i ovaj prostor pored Drine i uopšte Zvornik kao grad“ – rekao je Mirić koji je pjevao svoje stare i nove hitove.

Dio atmosfere sa koncerta pogledajte u video zapisu koncerta koji je pripremio portala Zvono Media:

A tradicionalni Bioskop na otvorenom po prvi put je u okviru Zvorničkog ljeta organizovan na Đurđev Gradu. U neobičnom i prelijepom ambijentu, među srednjevjekovnim zidinama prikazan je film „Ne igraj na Engleze“. Zvornička publika već sutra imaće priliku da pogleda još jedan film, „Hoću muža“, čija će projekcija biti na košarkaškom igralištu kod Osnovne škole „Sveti Sava“.

Danas je prvi put održana i Ulica meda gdje su promovisani med i drugi zdravi pčelinji proizvodi. Na gradskom šetalištu predstavilo se 10 zvorničkih medara, a ideja je potekla od Udruženja pčelara „Bagrem“ i njihovog predsjednika Zorana Birčakovića. Svi zainteresovani mogli su od 14:00 do 21:00 časa da vide i kupe različite pčelinje proizvode, ali i da saznaju sve ono što ih je interesovalo o medu. Ulica meda biće održana i 7. avgusta.

I zvornički mališani uživali su danas, kao i prethodna dva dana u programu koji je za njih pripremljen. Pozorište „Maslačak“ iz Bijeljine na platou ispred Osnovne muzičke škole okupilo je male Zvorničane koji su došli da pogledaju predstavu „Maša i medo“, rađenu po omiljenom crtanom filmu. Maša pravi probleme, meda ih rješava, a kao što je slučaj sa većinom njihovih predstava i u ovoj je ostvarena interakcija sa dječicom.