Počela sedamnaesta međunarodna likovna kolonija u Malom Zvorniku

Počela sedamnaesta međunarodna likovna kolonija u Malom Zvorniku

Sedamnaesta međunarodna likovna kolonija u Malom Zvorniku počela je danas i trajaće do četvrtka, a okupljene slikare dočekali su domaćini manifestacije, radnici Biblioteke „17. septembar“, kao i predsednik opštine Zoran Jevtić, koji im je poželeo dobru inspiraciju i uspešno umetničko stvaralaštvo.

Prema rečima direktorke biblioteke Slavojke Spasenović, osim slikara iz različitih krajeva Srbije, učestvuje i jedan slikar iz Rusije, a svi su smešteni u privatnim domaćinstvima.

– Danas smo slikarima predali materijal za rad, boje, platna i ostalo što im je potrebno, a obezbeđen im je i smeštaj. Opština Mali Zvornik je pokrovitelj likovne kolonije, a veliku podršku nam pruža i naša Turistička organizacija. Umetnici će raditi četiri dana, različitim slikarskim tehnikama, na različitim lokacijama i teme će takođe biti različite. Očekujemo da će na svojim platnima dočarati znamenitosti i prirodne lepote Malog Zvornika – kaže direktorka biblioteke.

Sve slike nastale tokom kolonije, kao i ranijih godina, biće smeštene u legatu biblioteke, koji već raspolaže bogatim fondom umetničkih radova. Svake godine, za vreme „Somovijade“, deo slika se izlaže na plaži i u Sakaru.

S. P.