U Malom Zvorniku 39-godišnjak pokušao silovati staricu

FOTO: Brasina-Arhiv

Malozvornički policajci, brzim radom, uhapsili su G. P. (39) iz okoline tog mjesta, zbog postojanja sumnje da je učino krivično djelo silovanje u pokušaju.

On se sumnjiči da je, tokom prošle noći, ušao u kuću žene (82) u okolini Malog Zvornika, zadao joj više udaraca i pokušao da je siluje.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Šapcu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Tužilac će, posle saslušanja, da odluči da li će od sudije za predhodni postupak da zatraži određivanje pritvora osumnjičenog.

Drama se odvijala prije nekoliko noći u jednom od sokaka sela Brasine, nadomak Zvornika.

Starica i duplo mlađi mještanin su komšije. Prema saznanjima, imaju, od ranije, neke nerazjašnjene imovinsko-pravne odnose. Osumnjičeni je”otišao kod starice i poslije udaranja, kako je je navela policija, pokušao da je siluje”.

– Starica se žustro borila protiv kabadahije i nasilnika, jaukala je i zapomagala, što je, srećom, čuo komšija, koji je potrčao kod starice kući i zatekao scenu u kojoj mlađi komšija pokušava da je siluje. Komšija je pozvao policiju, koja je brzo stigla i osumnjičenom stavila lisice na ruke – kažu u komšiluku, pišu Novosti.

Starica je, i dalje, “van sebe”. Nije mogla ni da nasluti ovako nešto, kao i drugi mještani. Uhapšeni nije poznat bio policiji ni po kakvim neredima.