SŠC „Petar Kočić“ – spremni za početak nove školske godine, uskoro radovi na đačkom restoranu

U zvorničkom SŠC „Petar Kočić“ ljetni raspust je iskorišten za uređenje učionica i nabavku nove opreme i učila, a u toku je i raspisivanje tendera za izvođenje građevinskih radova na izgradnji đačkog restorana.

Prema riječima direktorice škole Biljane Pisić pripreme za novu školsku godinu su počele već u julu.

– Većinu radova su uradili naši pomoćni radnici. Oni su okrečili učionice, neke djelimično, neke potpuno, ofarbali radijatore i uradili druge popravke. Ono što je značajno jeste da svake godine sređujemo nekoliko kabineta. Sada je na redu uređenje kabineta geografije koji će biti u potpunosti preuređen, nabavljen je i dio nastavnog materijala, odnosno nove karte, globusi – rekla je Pisićeva i dodala da je pandemija pokazala da je školi potrebno više računara i bolji internet.

– Elektroinstalacije su urađene u prethodnom periodu, a sada slijedi ulaganje u informatičke instalacije i nabavka računara, koliko budemo u mogućnosti. Nabavićemo i projektore za pojedine učionice – kaže Pisićeva i dodaje da su se sada fokusirali na radove za đački restoran.

– U toku je raspisivanje tendera za građevinske radove na đačkom restoranu koji će biti vrijedni oko 35.000 KM, a sav iznos finansira Gradska uprava Zvornik iz budžeta. Oni su završili i projektnu dokumentaciju tako da ćemo do novembra mjeseca, kada nam se zvršava projekat kroz koji smo dobili opremu, imati opremljen i funakcionalan restoran. Učenici će pored prakse imati i priliku da kupuju obroke u školi, a od resornog ministarstva očekujemo dozvolu o proširenju djelatnosti kako bi se mogla raditi i dostava hrane – istakla je Pisićeva.