Ramiz Lupić osvojio drugo mjesto na prestižnom turniru brazilske jiu jitsau održanog u Crnoj Gori

Ramiz Lupić osvojio drugo mjesto na prestižnom turniru brazilske jiu jitsau održanog u Crnoj Gori

Od šeste godine počeo se baviti sportom. Rođen 1997. godine. Mladić koji je smisao života našao, vjerujemo svima poznatoj, staroj latinskoj poslovici: „u zdravom tijelu, zdrav duh“.

Ramiz Lupić je ove subot 14.08.2022.godine u Crnoj Gori na prestižnom turniru sve popularnije sporta Brazilska jiu jitsa osvojio srebrenu medalju u jako teškoji velikoj konkurenciji.

On je Ramiz Lupić. Od svoje 6-te godine aktivno se bavi sportom. Ljubav prema fudbalu odvela ga je na zelene terene. Nastupi za više ekipa govori da je u ovom sportu bio veoma uspješan. Svoje fudbalske dane započeo je u FK „Drina“ Zvornik, zatim je igrao za Želju iz Sarajeva, i na kraju za tuzlansku Slobodu.

Međutim, kako je život pun iznenađenja, a i sam Ramiz ističe, uputio ga je na jednu sasvim drugu stranu. Slučajni susret prije nekoliko godina sa sadašnjim trenerom Mirzom Karač, osnivačem Icon Jiu Jitsu Akademije u Tuzli, odveo ga je u nove sportske vode, tačnije u borilačke sportove.

Riječ je o borilačkij vještini, ličnog obrambenog sistema i borbenog sporta pod nazivom Jiu Jitsu u kojoj Ramiz bilježi vrhunske rezultate i turnir u Crnoj Gori još jedan je u nizu na kojem je Ramiz osvojio medalju.