U zvorničku bolnicu stigla nova oprema za gastroenterološku ambulantu (FOTO)

U zvorničku bolnicu stigla nova oprema za gastroenterološku ambulantu (FOTO)

U JZU Bolnica Zvornik prije dva dana stigla je značajna nova savremena medicinska oprema u skopu projekta Izgradnja i opremanje novog bloka bolnice, renoviranje, adaptacija i rekonstrukcija postojećeg objekta bolnice.

Pristigla oprema je najnovije generacije, proizvođača „Olympus“, aparati za gornju i donju endoskopiju, Endoskopski stub za kolonoskopiju i Endoskopski stub za gastroskopiju stigli su Gastroenterološkoj ambulanti – Odjeljenje za internističke grane.

Kolonoskopija i gastroskopija predstavljaju vizuelne dijagnostičke metode, koje, ujedno, mogu da budu i terapijske zato što je u toku jednog i drugog snimanja moguće obaviti različite intervencije.

U zvorničku bolnicu stigla nova oprema za gastroenterološku ambulantu (FOTO)

Načelnik odjeljenja za internističke grane, dr Boris Žarković, subspecijalista gastroenterologije ističe koliki je značaj pristigle mnogo savremenije opreme, te pored ostaloga napominje važnost i potrebu za obavljenjem ovih snimanja zbog skrininga i prevencije malignih bolesti kako gornjih tako i donjih partija digestivnog trakta, a posebno u prevenciji kolorektalnog karcinoma (CRC), koji je sve učestalije oboljenje i čije je rano dijagnostikovanje od ogromnog značaja za zdravlje pacijenta.

Pacijentima već od danas doktori obavljaju preglede novim savremenim aparatima.

Pored toga što olakšavaju rad našem osoblju, novi aparati omogućavaju bolji rad i kvalitetnije dijagnostikovanje raznih stanja i oboljenja.

Upoznavanje sa poboljšanim funkcijama i načinom rada aparata zaposlenom medicinskom osoblju koji će raditi na aparatima obavljeno je juče i danas, a obuku su izvršili kompetentni edukatori, predstavnici firme „Medical“.

Nabavkom nove medicinske i nemedicinske opreme težimo ka pružanju što pouzdanijih i kompletnijih dijagnostičkih usluga pacijentima u našoj ustanovi, kao i poboljšavanju uslova rada našem zaposlenom osoblju, saopšteno je iz JZU “Bolnica” Zvornik.