Dva brata poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Doboja

Sudar automobila "VW Golf" i "Renault Clio" u Zvorniku, jedno lice završilo u zvorničkoj bolnici
FOTO: Ilustracija

U blizini Doboja noćas je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su dvije osobe poginule, a šest ih je povrijeđeno.

Naime, na magistralnom putu M1-105 Šešlije-Podnovlje, u mjestu Majevac, oko 15 minuta iza ponoći dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovala osoba inicijala D.Đ. iz Doboja koja je upravljala automobilom marke Audi A4, osoba inicijala I.Š. također iz Doboja koja je upravljala putničkim automobilom marke Ford Fiesta i osoba inicijala S.M. sa područja općine Gradačac koja je upravljala putničkim automobilom marke VW Passat.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi smrtno je stradao vozač Forda Fiesta I.Š. i suvozač iz navedenog vozila inicijala N.Š., oba sa područja grada Doboja.

Šest osoba zadobilo je tjelesne povrede i to: D.Đ. (vozač Audija A4), S.R. sa područja grada Doboja (suvozač u Audiju A4), A.F. sa područja grada Doboja (putnik u Audiju A4), S.M. vozač VW Passata, M.S. sa područja općine Gradačac (suvozač u VW Passatu) i S.M. sa područja općine Gradačac (putnik u VW Passata).

Povrijeđenima je ukazana ljekarska pomoć u dobojskoj bolnici “Sveti apostol Luka”.

Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, a njime je rukovodio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Saobraćaj na navedenom magistralnom putu je bio obustavljen u periodu od 00.15 do 03.55 sati.