Izgorijela kuća predsjednika Udruženja “Istočna alternativa” Vojina Pavolovića u Bratuncu (FOTO)

Izgorijela kuća predsjednika Udruženja "Istočna alternativa" Vojina Pavolovića u Bratuncu (FOTO)

U petak veče došlo je do požara na drvenoj kući u selu Buljim, opština Bratunac u kojem je do betonske ploče izgorjela kuća.

Iz Policijske uprave Zvornik Srni je potvrđeno da je u petak oko 22.00 časa prijavljeno da u selu Buljim u mjesnoj zajednici Kravica gori tek obnovljena drvena kuća čiji je vlasnik lice čiji su inicijali V.P.

U policiji kažu da je vatra ugašena oko 23.00 časa, te da je o požaru obaviješteno Osnovno javno tužilaštvo Bijeljina koje je naložilo da se preduzmu sve mjere i radnje radi rasvjetljavanja ovog slučaja i da se dostavi izvještaj o sprovedenim aktivnostima.

Radi se o kući Vojina Pavlovića predsjednika Udruženja građana “Istočna alternativa”.

Pavlović je rekao da uzrok požara sigurno nije električna energija jer je naredne sedmice trebalo da priključe struju i pretpostavlja da se radi o zastrašivanju jer već godinu dana prima prijetnje putem društvenih mreža i telefona i prijavljuje ih policiji.

On je rekao da ovo nije prvi put da se njegova porodična imovina u selu Buljim uništava, te da neće odustati od svojih stavova i borbe.

Takođe je rekao da smatra da požar nema veze sa nedavno održanim opozivom bratunačkog načelnika već da se radi o njegovom zastrašivanju jer vodi borbu za samostalnu Republiku Srpsku i srpski narod.

“Istočna alternativa” je udruženje koje javno podržava Putinia, Dodika, Mladića zalaže se za samostalnu Republiku Srpsku, protiv ulaska u Nato savez, a svoje stavova najčešće izražavaju postavljanjem plakata i saopštenjima te obilježavanjem mjesta stradanja Srba iz ove regije.