Jeste li ih isprobali? Ovo su najbolje nove opcije na Viberu

Jeste li ih isprobali? Ovo su najbolje nove opcije na Viberu
FOTO: Ilustracija

Donosimo pet značajki za Viber koje će korištenje ove korisne aplikacije za dopisivanje podići na novu razinu

Kao i sve popularne aplikacije za dopisivanje, i Viber nastoji na razne načine privući nove korisnike dok usput starima daje dovoljno noviteta kako bi ostali. Jeste li i vi isprobali ove zanimljive značajke?

Viber je dobio kanale

Viber je prije par mjeseci uveo kanale, nakon čega je počeo aktivno uključivati raspon digitalnih proizvoda i usluga – mobilno plaćanje, naručivanje taksija i hrane, vremenska prognoza i još niz drugih usluga. Korisnici se mogu pretplatiti na kanale na Viberu kako bi pratili informacije i interese koji ih zanimaju, s time da u Hrvatskoj postoji više od 100 javnih Viber kanala.

Plaćanje unutar Vibera? Zašto ne?

Viber je proširio poslovanje na digitalna plaćanja s mobilnim novčanikom dostupnim unutar aplikacije. Nova funkcija omogućava korisnicima Vibera slanje novca drugim osobama i poslovnim subjektima kao i postavljanje digitalnog novčanika za pohranu novca (za početak eura). Planira se i proširenje na druge valute, zajedno s novim uslugama koje će uskoro biti dostupne.

PIN za dodatnu zaštitu

Viber je uveo novu sigurnosnu značajku – dvostepene potvrde. Dodatna razina sigurnosti korisnicima omogućuje provjeru autentičnosti svojih računa pomoću PIN koda i emaila.

Korisnici koji odluče omogućiti značajku dvostepene potvrde trebat će odabrati šesteroznamenkasti PIN broj te potvrditi svoju email adresu. Kako bi se prijavili na Viber na mobilnom uređaju ili desktopu, korisnici će morati potvrditi račun upisom svog PIN koda. U slučaju da zaborave PIN, koristiti će se prethodno definirani email kako bi se korisniku pomoglo da ponovno pristupi svom računu.

Pored toga, PIN kod će onemogućiti mogućnost deaktivacije računa pomoću Vibera na desktopu. Svako ko pokuša deaktivirati Viber račun putem desktopa morat će koristiti PIN kod.

Ljetni paket, horoskop i hrpa zabavnih sadržaja

Kako tradicija nalaže, Viber je ovog ljeta napravio novi zabavni paket stickera koji će vam pomoći da izrazite svoje osjećaje stickerom. Viber je pripremio poseban izbor čestitki. Tako smo imali Međunarodni dan poljubaca 6. jula, Svjetski dan čokolade 7. jula, Svjetski dan emotikona 17. jula i Svjetski dan prijateljstva 30. jula.

Kompanija je pored naljepnica priredila i ljetni horoskop.

Malo čišćenja sadržaja – bez izlaska iz grupe

Kad smo dio grupnog razgovora koji šalje hrpe poruka ili slika, te poruke mogu zatrpati zapremninu našeg smartfona. Viber omogućava brisanje svog sadržaja iz razgovora bez potrebe za izlaženjem. Sve što trebate napraviti je otvoriti razgovor koji želite počistiti, povući lijevo i birati stavku za brisanje sadržaja odnosno ‘Clear Chat Content’. Ovim ćete pobrisati sve slike i videe iz razgovora bez brisanja samog razgovora, prenosi Tportal.