Zvornik : Radničke sportske igre odložene za početak septembra

Zvornički portal

Nekada tradicionalna prvomajska manifestacija Radničke sportske igre ponovo se organizuju u Zvorniku. Prvobitno je ova manifestacija, sportskog karaktera, bila zakazana za 29 avgust, međutim odložena je za početak septembra.

Zoran Milutinović izvršni sekretar Regionalnog sindikalnog centra Zvornik je rekao da je će najvjerovatnije Radničke sportke igre biti otvorene 5. septembra, a da je do pomjeranja datuma održava došlo iz tehničkih razloga.

Radnici će se, kako saznajemo od Milutinovića,  takmičiti u deset sportskih disciplina.

Takmičenje u malom fudbalu za muškarce, biće  održano u večernjim satima na terenima ispred Sokolskog doma, dok će muške i ženske ekipe, na  terenima na Drini, odmjeriti snage u odbojci na pjesku.

Basket će se igrati na terenu kod Osnovne škole “ Sveti Sava” takođe u večernjim satima , a biće organizovana i takmičenja u stonom tenisu i  pikadu u Sportsko rekreativnom centru, te šahu u Šah klubu . Za poslednje veče, kada će biti održane finale utakmice na terenima ispred Sokolskog doma  biće organizovano i  neizostavno nadvlačenje konopca.

Za sportsko nadmetanje radnika prijavljeno je 19 ekipa iz zvorničkih preduzeća i ustanova. Prema Milutinovićevim riječima u sportskom nadmetanju učestvovaće radnici iz obe srednje škole, Policijske uprave, Bolnice i Doma zdravlja, Gradske uprave, Tehnoškog fakulteta, Alumine, Telekoma, osnovnih škola iz Čelopeka, Zvornika, Roćevića, Osmaka, potom Elektrodistribucije, Vitinke, Osnovnog suda,  Mega sistem, Vodovoda i komuinalije,  Zvornik stan …