U Diviču se danas igra međunarodna prijateljska utakmica između FK “Mladost” i FK “Velika Reka”

Odigran prijateljski susret na Diviču između ekipa Mladosti i Jardana
FOTO: FK "Mladost" Divič

Nakon što je prije nekoliko mjeseci pokrenuta inicijativa za oživljavanje fudbalskog kluba “Mladost” Divič danas se ovo mjesto priprema za međunarodni prijateljski fudbalski susret sa rivalom iz Srbije FK “Velika Reka” iz istoimenog mesta kod Malog Zvornika.

U prethodnom periodu završen je administrativni dio posla oko registracije kluba, uspostavljen je stručni štab, okupljeno više od 20 mladih momaka koji ravnorpavno konkurišu za tim “Mladosti”, nabavljena sportska oprema i sve spremno za predstojeću sezonu područne lige Zvornika. Iz FK “Mladost” pozivaju ljubitelje fudbala, sporta i prirodnih ljepota da svoje poslijepodne provedu na Diviču i uživaju u fudbali i prirodnim ljepotama Zvorničkog jezera i Diviča. Susret je planiran od 17 sati i 30 minuta na stadionu u Diviču i svi su dobrodšli.

FK "Mladost" Divič igra prijateljski susret sa FK "Jardan" ove srijede u Diviču

Nažalost svi infrastrukturni radovi nisu privedeni kraju i neophodna je pomoć i podrška kako bi se sve završilo do početka sezona početkom septembra. FK “Mladost” poziva sve one koji žele pomoći da se što prije odazovu kako bi se lakše priveli radovi potrebni za normalno funkcionisanje i takmičenje u šampionatu.