Zvorničanin uhapšen prilikom pokušaja prelaska granice u Brodu

Granična policija BiH u prethodnih sedam dana uhapsila je nekoliko osoba prilikom pokušaja prelaska državne granice. U nastavku prenosimo saopštenje GP BiH:
Zvorničanin uhapšen prilikom pokušaja prelaska granice u Brodu
FOTO: Ilustracija

Službenici Jedinice GPBiH Brod, 21. augusta 2022., lišili su slobode K.A. (1984.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Brod i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Službenici Jedinice GPBiH Brčko, 19. augusta 2022., lišili su slobode Ž.B. (1956.), državljanina R. Srbije. Utvrđeno je da je za njim Interpol Beograd raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Brčko i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici Jedinice GPBiH Gradiška, 22. augusta 2022., lišili su slobode S.Č. (1977.) jer je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „narušavanje nepovredivosti doma“. Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Službenici Jedinice GPBiH Višegrad su 21. augusta 2022., pri ulasku u BiH na prijelazu Vardište, lišili slobode N.Š. (1994.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Višegradu radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin R. Srbije je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo, saopšteno je iz Granične policije BiH.