Sredstva za infrastrukturne projekte u povratničkim mjesnim zajednicama od Vlade kantona Sarajevo

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović potpisao je danas sa ministrom za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice u Vladi Kantona Sarajevo Ivanom Prvulović ugovor o realizaciji infrastrukturnih projekata u povratničkim mjesnim zajednicama vrijednosti 366.000 KM.

Gradonačelnik je istakao da su značajna sva finansijska sredstava koja dođu u grad i koja su usmjerena na popravljanje kvaliteta života u povratničkim mjesnim zajednicama.

„Prvi put nam je neko odobrio sredstva u iznosu koji smo tražili i ovom prilikom se zahvaljujem kantonalnoj vladi i ministru Ivani Prvulović. Grad Zvornik će učiniti sve da se ovi projekti što prije implementiraju i da stanovnici dobiju bolje uslove za ostanak i opstanak na ovim prostorima – rekao je gradonačelnik koji je najavio da će radovi početi tokom narednog mjeseca i biće završeni do kraja građevinske sezone.

Prvulovićeva je istakla da su sredstva izdvojena u dobroj vjeri i namjeri da se olakša svakodnevni život povratnika u grad Zvornik, ali i ostanak u BiH.

„Vlada Kantona Sarajevo ove godine izdvojila je 4.590.000 KM za podršku održivom povratku u Republici Srpskoj“, naglasila je Prvulovićeva.

Kroz ovu dobru saradnju Gradske uprave i Kantona Sarajevo implementacijom danas potpisanog ugovora dobija se direktna pomoć u šest povratničkih mjesnih zajednica kroz izgradnju vodovodne mreže, putne infrastrukture i ulične rasvjete.

Ovim sredstvima biće finansirano asfaltiranje dionica putne infrastrukture u mjesnim zajednicama Križevići, Glumina, Gornji Šepak i Snagovo, izrada vodovodne mreže u dijelu mjesne zajednice Đulići, te dijelovi ulične rasvjete u Križevićima i Orahovcu.

Potpisivanju je prisustvovao i ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite životne sredine u Vladi Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović.