Krao alkoholna pića i pokušao zapaliti objekat na pijaci “Koridor” u Mahali, policija ga pronašla nakon tri dana

U roku tri dana rasvijetljena dva krivična djela u Osmacima, naslov je pristiglog saopštenja iz Policijske uprave Zvornik koje u nastavku prenosimo u potpunosti:
Krao alkoholna pića i pokušao zapaliti objekat na pijaci "Koridor" u Mahali, policija ga pronašla nakon tri dana

Policijski službenici Policijske stanice Osmaci su 12.09.2022. godine izvršili kriminalističku obradu lica A. I. iz Kalesije zbog osnova sumnje da je počinilo krivična djela “Teška krađa” i „Paljevina“ koja su prijavljena 09.09.2022. godine.

Policijskoj stanici Osmaci je 09.09.2022. godine oko 15,00 časova lice M.P. prijavilo nepoznata lica da su u noći 08./09.2022. godine otuđila neutvrđenu količinu alkoholnog i bezalkoholnog pića, te uz upotrebu otvorenog plamena pokušali zapaliti objekat u mjestu Mahala, opština Osmaci.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici PS Osmaci su došli do saznanja da se lice A.I. može dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelima. U toku je rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koji je naložio preduzimanje svih mjera i radnji u cilju dokumentovanja krivičnih djela “Teška krađa” i „Paljevina“, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Prema nezvaničnim informacijama radi se o licu iz kalesijskog naselja Memići, a prema riječima oštećenih u ovom slučaju, zapaljen je jedan od objekata na popularnoj pijaci “Koridor” koja se prostire na području mjesnih zajednica Mahala – Memići.