U Zvorniku održan predizborni skup SNSD-a, najavljena ubjedljiva pobjeda u Zvorniku 2.oktobra

U Zvorniku održan predizborni skup SNSD-a, najavljena ubjdeljiva pobjeda u Zvorniku 2.oktobra

U Rekreativno sportskom centru u Zvorniku večeras je održana predizborna tribina na kojoj su predstavljeni kandidati i nosioci lista za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamenta BiH te predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH iz RS.

Milorad Dodik, kandidat za predsjednika Republike Srpske istakao je da Zvornik grad SNSD-a te dodao da u ovom gradu godinama bilježe najbolje rezultate.

– Zajedno smo riješili sve goruće infrastrukturne i komunalne probleme, a sada ovome gradu treba da damo novi podsticaj. Došli smo da se dogovorimo na koji način ćemo dalje sarađivati jer Zvornik zaslužuje pažnju Republike Srpske i gotovo da nema nijednog projekta od bolnice pa dalje u kome nismo učestvovali i pomagali prije svega vrijednim ljudima ovoga grada koji su predvođeni našim gradonačelnikom i njegovim timom. Vjerujemo da možemo da napravimo još više – rekao je Dodik i dodao da će i ove godine imati ubjedljivu pobjedu u Zvorniku kao i prije četiri godine te istakao da nema nijednog razloga da tako ne bude i ove godine.

Zoran Stevanović, nosilac liste na Narodnu skupštinu Republike Srpske istakao je da je SNSD jedna porodica.

– Korijen i stablo te porodice su naš predsjednik Milorad Dodik i Željka Cvijanović. Sve ove godine zajedno sa njima, i zajedno sa svakim pojedincem iz našeg grada, dižemo ovu sredinu iz prosjeka u red jedne od najrazvijenih sredina u okruženju. Zvornik to danas zaista i jeste. Grad koji smo zatekli 2007. je imao probleme sa grijanjem, vodosnadbijevanjem. Onda smo zasukali rukave i rješavali problem za problemom. Sve to ne bismo mogli da završimo da nije bilo podrške Vlade Republike Srpske. Stoga je Zvornik dužan svima onima koji su radili za ovaj grad i sa kojima ćemo zajedno raditi i graditi u narednom periodu – rekao je Stevanović i dodao da očekuje ubjedljivu pobjedu Milorada Dodika za predsjednika Republike Srpske te Željke Cvijanović za člana Predsjedništva BiH.

– Imamo podjenako kvalitetne liste za Parlament BiH i Narodnu skupštinu Republike Srpske i za koga god glasate nećete pogriješiti. Važno da imamo što više glasova da bismo nastavili projekte, da bismo razvijali naš grad, da nastavimo da dovodimo privrednike, da zapošljavamo. To je naš cilj – istakao je Stevanović.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da će u Sarajevu zastupati interese Republike Srpske i da nema straha da zaštiti ono što je interes Republike Srpske.

– Uradili smo zajedno veliki broj projekata, vrtića, bolnica, škola, povećavali plate, penzije, podsticaje u poljoprivredi, borački dodatak, socijalna davanja. Pomagali smo porodici, a sada smo proširili određena prava jer znamo koliko ja važna porodica. Sjećam se kada smo uveli naknadu za naše nezapolene porodilje od 12 i 18 mjeseci, a sada sam posebno ponosna jer ćemo u porodicama sa četvoro i više djece za nezaposlenog roditelja isplaćivati 750 KM svakog mjeseca. Tako najbolje pokazujemo brigu za majke, porodice, djecu. Takva je i mjera uvođenja besplatnih prenatalnih testova za sve trudnice u Republici Srpskoj jer hoćemo da sve naše majke i očevi u Republici Srpskoj budu spokojni dok čekaju sovje potomstvo, a mi da se radujemo punim vrtićima, školama, studentskim domovima – rekla je Cvijanovićeva i dodala da ponosna na činjenicu da studenti neće plaćati domove, a oni koji redovno čiste godinu ne plaćaju ni studije.

Nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH Radovan Višković je naveo da današnji dan najbolje pokazuje da nam je potrebno jedinstvo.

– Ono je potrebno kako bismo sačuvali slobodu i zastavu. Prvo nasrtanje iz Sarajeva je bilo na himnu i zastavu. Srbi, gdje god su živjeli, ako nisu imali državu, izgubili su slobodu. Kada izgbite slobodu, onda nam materijalno ne vrijedi ništa. Mi ćemo se i dalje boriti za veće plate, penzije i socijalna davanja, ali nikada ne smijemo da izgubimo Republiku Srpsku jer ćemo tada izgubiti i slobodu – istakao je Višković.

(Predizborni marketing)